2.1 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Operatív törzs: több mint hetven kórházba, szervezethez szállítottak védőeszközöket

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több mint hetven kórházba és más, a védekezésben résztvevő szervezetnek szállítottak védőeszközöket szerdán és csütörtökön

– közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Kiss Róbert alezredes elmondta: orvosi maszkokat, szájmaszkokat, védőruhákat, védőkesztyűket és arcvédőket szállítottak illetve szállítanak ki.


Beszámolt arról is, hogy megkezdték a munkát a kétszáz gondozottnál több embert ellátó idősotthonokban az intézményparancsnokok, akik felügyelik az intézményeken a járványügyi előírások betartását és a készletgazdálkodás rendjét.

Bejelentette továbbá, hogy hatályba lépett – az Agrárkamara előzetes kezdeményezése alapján kidolgozott – kormányrendelet, amely részletesen szabályozza “a Magyarországgal szomszédos államból az agrárágazat munkaerőigénye biztosítása céljából beutazni szándékozók beléptetésére vonatkozó szabályokat”.

Mint mondta, ezek az agrárdolgozók lehetnek a szomszéd ország állampolgárai vagy magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok. Közölte azt is, hogy az érkező csoportok Ukrajna felől Záhonyban, Románia felől Nagylaknál léphetnek be az országba.

Elmondta azt is, hogy a beléptetés feltétele, hogy a munkáltató a beléptetés tervezett időpontja előtt 48 órával értesítse a záhonyi illetve nagylaki határrendészeti kirendeltséget, a bejelentésnek tartalmaznia kell az agrárdolgozó nevét, személyazonosításra alkalmas okmányának számát, a tervezett munka és a szálláshely címét, valamint a munkavégzés tervezett időpontját. A bejelentés másolatának az átléptetés során is rendelkezésre kell állnia.
A beléptetés feltétele továbbá az egészségügyi vizsgálat is, csak az az agrárdolgozó léphet be az országba, akinél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. A munkáltatónak a beléptetés előtt három nappal értesítenie kell a járványügyi hatóságot is.

Kiss Róbert szólt arról is, hogy az agrárdolgozónak 14 napra munkahelyi karanténba kell kerülnie, ennek során a munkáltató szervezi a szállás és a munkavégzés helye közötti szállítást, biztosítja az étkeztetést, és koronavírus-fertőzés gyanúja esetén a munkáltatónak egy órán belül értesítienie kell a magyarországi járványügyi hatóságot.

Az agrárdolgozók kiléptetését is 48 órával korábban be kell jelentenie a munkáltatónak a határrendészeti kirendeltségnek és a járványügyi hatóságnak is. A részletes szabályok megtalálhatók a rendőrség internetes oldalán, a www.police.hu oldalon is.

Kiss Róbert tájékoztatása szerint szerdán 870 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 10 956 van érvényben. Szerdán 22 esetben intézkedtek a hatósági házi karantén szabályait be nem tartókkal szemben, a rendőrség március 12. óta 1545 szabályszegővel szemben intézkedett.

A kijárási korlátozások szabályait megszegőkkel szemben szerdán 457 esetben intézkedtek a rendőrök, ebből 227-en figyelmeztetést,115-en helyszíni bírságot kaptak, 65 ellen pedig feljelentést tettek. A rendőrség március 28-a óta ellenőrzi a kijárási korlátozások betartását, azóta 46 686 intézkedésre volt szükség.

Egy kérdésre válaszolva elmondta: a gyermek és különélő szülője közötti kapcsolattartási jogot a kijárási korlátozás nem érinti, ennek “szóbeli közlését” elfogadják alapos indoknak a rendőrök az ellenőrzéskor.
Kiss Róbert elmondta azt is, hogy vidéken a védelmi intézkedések új szabályait ellenőrzi a rendőrség, szerdán 59 esetben kellett intézkedniük, ebből 37 volt figyelmeztetés, 9 helyszíni bírság, 13 pedig feljelentés.

Elmondta azt is, 331-re emelkedett a járványüggyel kapcsolatos büntetőeljárások száma: rémhírterjesztés miatt 83, közveszéllyel fenyegetés miatt 27, csalás miatt 104, járványügyi szabályszegés miatt 20 büntetőeljárás indult, a gyanúsítottak száma 62.

A határforgalomról elmondta, a belépő teherforgalomban Rajkánál két óra, Tompánál három óra, Ártándnál és Csengersimánál egy-egy óra a várakozás, kilépő teherforgalomban Csanádpalotánál és Ártándnál egy-egy órás a várakozás. A belépő személyforgalomban Röszkénél egy, Nagylaknál két óra a várakozás.


MTI 2020. május 7.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...

„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával...