-1.8 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Önvédelmi intézkedésekről dönthet a bajor kormány

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

A bevándorlás korlátozását célzó “önvédelmi” intézkedésekről dönt pénteken a bajor tartományi kormány, a tervek között szerepel az Ausztriából érkező menedékkérők belépésének megtagadása a határon – mondta Horst Seehofer tartományi miniszterelnök.

 bajor-kormany

Horst Seehofer egyelőre nem beszélt arról, hogy a müncheni vezetés miként kívánja megvalósítani az elképzelést.

A határőrizet nem tartományi, hanem szövetségi hatáskör, és a szövetségi rendőrség illetékességi körébe tartozik.

A bajor miniszterelnök elmondta: a tervezett lépések között van az is, hogy a tartományba érkező menedékkérőket rögtön továbbküldik más tartományokba. Az intézkedésekre azért van szükség, mert Bajorország elérte terhelhetőségének határát.

“Amit egyedül meg tudunk valósítani, azt meg is valósítjuk” – mondta Horst Seehofer arra a kérdésre, hogy Bajorország tervez-e egyoldalú lépéseket.

Hozzátette, hogy a határoknál ki kell jelölni tranzitzónákat, amelyekben “menedékjogi gyorseljárásokat” folytatnak le és végrehajtják az “azonnali kitoloncolásokat”. Az övezetek kialakításához azonban “szükségünk van a szövetségi kormány segítségére” – jegyezte meg a tartományi miniszterelnök.

Horst Seehofer badarságnak nevezte azt a feltételezést, hogy Angela Merkel kancellár megbuktatására törekszik, és elmondta, hogy egy problémát akar megoldani, a “probléma pedig nem Angela Merkel, hanem a bevándorlók nagy száma”.

Ténykérdés, hogy a bevándorlás korlátozása nélkül nem lehet megoldani a problémát – tette hozzá. Úgy vélte, hogy népvándorlásról van szó, amely a menekültek jelenlegi száma és beáramlási üteme mellett kezelhetetlen.

A bajor miniszterelnök korábban több alkalommal kifejtett nézeteit megismételve hangsúlyozta, hogy Németország “hibás jelzései” miatt a közel-keleti menekülttáborokban Németország felé irányuló “szívóhatás” keletkezett, és sok “gesztust meghívásként” értelmeztek a menekültek. “Ezért Angela Merkelnek most világosan meg kell mondania, hogy továbbra is humánusak leszünk és segítünk, de a lehetőségeink korlátozottak” – mondta Horst Seehofer.

Kiemelte, hogy támogatja a menekülthullámot kiváltó okok kezelésére irányuló berlini törekvéseket, de ennek a munkának szerinte csak hosszabb távon lesz eredménye. Rövid távon sokkal gyorsabban és következetesebben kell kitoloncolni Németországból a védelemre nem szoruló menedékkérőket, újabb elosztóközpontokat kell kialakítani a tartományok közötti tehermegosztási rendszer hatékonyságának növelésére, és “el kell jutnunk odáig, hogy ismét visszaküldünk menekülteket biztonságos harmadik országokba, például Ausztriába” – mondta Horst Seehofer.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Nyolcadik lett a magyar kézilabda-válogatott a világbajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott...

Helyreállt vasárnap hajnaltól a menetrend a Budapest-Miskolc vonalon

Várhatóan vasárnap hajnaltól már nem kell késésekkel, vonatkimaradásokkal számolni a Budapest-Miskolc vonalon, mivel megjavították a sorompót Rákosliget és...

Hungarians love online games!

Hungarians fell in love with online games during the Covid period and have been playing games ever since. Casino,...

A nagy pénzrablás: videón, ahogy a budapesti tolvajok tömbökké olvasztották a lopott aranyat – videó

Egykilónyi, 14 millió forint értékű aranygranulátumot dolgoztak fel a tolvajok. Aranytömbökké olvasztották a lopott aranygranulátumot a tolvajok, akikkel szemben...