36.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Online nyelvvizsga: erre aztán senki nem számított

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Van olyan nyelvvizsgaközpont, ahol már csaknem félezren vizsgáztak elektronikusan. Íme az első tapasztalatok az online megmérettetésről:

Magyarországon jelenleg négy vizsgaközpont rendelkezik engedéllyel online nyelvvizsgákhoz az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjától. A négyből három cég már megszervezte az első online vizsgákat.

Az iTolc-nál már csaknem 500-an tettek elektronikus vizsgát – tájékoztatta az InfoRádiót Egyed Bernadett ügyvezető igazgató, aki szerint az első tapasztalatok egyértelműen pozitívak voltak, és

messze felülmúlták a nyelvvizsgaközpont várakozásait

szinte minden tekintetben.

Egyed Bernadett arra is kitért, minután a vizsgázók gépei eltérő specifikációval bírnak, ennek megfelelően igyekeztek megtervezni az online az számonkérés folyamatát. „Ahány vizsgázó, annyi különböző eszköz létezik, nekünk viszont egy és ugyanaz a szoftver áll rendelkezésünkre” – fogalmazott.

Hozzátette: a nyelvvizsgázóknak minden felmerülő technikai probléma megoldásában segítenek, és

próbavizsga lehetőséget is biztosítanak.

Így idejében kiderülhet, hogy rendben működik-e a telepített program, jól állította-e be a webkameráját és megfelelő szögben ül-e előtte a vizsgázó, és egyáltalán sikerült-e végigcsinálni a tesztet. Amennyiben pedig, ha valamilyen hibát, anomáliát észlelnek, még mindig 5-6 nap rendelkezésre áll ezek kiküszöbölése, hogy aztán az éles megmérettetésen a vizsgázó már komfortosan, mindenféle stressz nélkül vizsgázhasson – magyarázta a szakember.

A nyelvvizsgázók azonosítása is zökkenőmentes. Ennek során – tette hozzá Egyed Bernadett – a vizsgázónak egy szelfit, valamint két igazolványa egyeegy oldalának a fotóját kell csatolnia, amit az iTolc biztonsági csapata hasonlít össze. Amennyiben ezek alapján „bizonytalanság” merül föl a vizsgázó személyét illetően, egy további személyazonosításra alkalmas igazolványt is kérhetnek.

Az online nyelvvizsgán is hasonló feladatokat kell megoldania a tanulóknak, mint egy hagyományos vizsgán, ugyanakkor

a szóbeli egy kicsit másképp zajlik.

Az első feladat alkalmával két-három percben kell a vizsgázónak kifejtenie – négy irányítási szempont szerint – egy adott témát. Míg a második és harmadik feladat alkalmával egy adott szituációival kapcsolatban érkező kérdésre hang-, valamint egy videós helyzetbe kell belehelyezkedniük – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Az eredményt gyorsan, egy hét elteltével közlik a vizsgázókkal – tette hozzá az iTolc Nyelvvizsgaközpont ügyvezetője.

Nyitókép: Forrás: Pexels.com
infostart, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Flört a kocsmában: Egy szexi kísértet akarta elcsábítani a szellemvadásznőt

Döbbenetes eseményről számolt be Rachel Parsons. Rachel Parsons idestova húsz esztendeje tevékenykedik lelkes szellemvadászként, rendíthetetlenül deríti fel a paranormális...

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...