27.8 C
Budapest
2022. július. 7. csütörtök

Önként jelentkeztek a német majomház felgyújtói

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hihetetlen, de egy anya és két lánya okozta rengeteg majom halálát. A 60 éves nő és gyerekei önként jelentkeztek.

Három nő ellen indult vizsgálat az újévkor Krefeld állatkertjében pusztító tűzvész miatt, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, s vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház.

A tűzben a krefeldi állatkert majomháza teljes egészében leégett, több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is.

A tűzeset előtt röviddel a helyiek repülő lámpásokat láttak a környéken, az állatkert parkolójában pedig három ilyen, a tűzveszély miatt Németországban is tiltott eszközre bukkantak rendőrök – közölték egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Ezután három nő, egy hatvanéves anya és felnőtt lányai önként jelentkeztek a rendőrségen.

Vallomásuk nyomán vizsgálat indult ellenük gondatlan tűzokozásért. A bűncselekmény miatt akár öt év szabadságvesztéssel sújthatják az elkövetőket.

A helyi bűnügyi rendőrség vezetője, Gerd Hoppmann elmondta, hogy a nők öt lámpást rendeltek interneten, és azt állították, nem tudták, hogy Németországban illegális a használatuk. A termékek csomagolásán sem hívta fel semmi a figyelmet, hogy tilos lenne használni őket Németországban. Hoppmann hozzáfűzte, hogy a nők „teljesen normális emberek” benyomását keltették benne, akik „okosnak és készségesnek tűntek”, és szerinte bátor dolog volt tőlük, hogy jelentkeztek, és megkímélték a hatóságokat egy bonyolult nyomozástól. Mint megjegyezte, a nők félnek tőle, hogy megtorlás éri őket.

A kínai eredetű kívánságlámpások forgalmazása és használata Németország legtöbb tartományában 2009 óta tilos. A nyílt lánggal működő kis hőlégballonok útja a felemelkedés után teljességgel ellenőrizhetetlen, és repülés közben bármikor gyúlékony anyagba – így épületek tetőszerkezetébe – ütközhetnek és tüzet okozhatnak.

Forrás: Ripost.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Botrány! Szeméthegy Tamásiban: Olaszországból érkezett a több ezer m3 szemét, aztán ittragadt..

Lassan apad az Olaszországból behozott szeméthegy Tamásiban, bőven van még mit elhordani – tapasztalta meg a Blikk munkatársa...

Kinek volt nagy üzlet? Kiderült, ki profitált a legtöbbet a Kulcsár Edina-Csuti-G.w.M-Melanie szerelmi konfliktusból

Az életben mindennek magvan az ára, az szerelemnek is. Hogy Kulcsár Edina és párja kapcsolata mibe kerül mind...

Újra elindult a nyomozás: kihallgatta a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, felszakadtak a régi sebek

Solymár – Kedden hallgatta ki újra a rendőrség Babicsek Bernát szüleit, akiket megviselt a vallomástétel, ugyanis újra kellett...

Végre Európában is kapható legálisan Kamagra!

A merevedési problémákkal küzdő férfiak és párjaik jól tudják, hogy számos megbízható forrásból származó lehetőség áll a rendelkezésükre,...
facebook