1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Omega musical, Győrben is

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az első, vad szerelem történetét meséi el 21 ikonikus Omega-slágerben a Gyöngyhajú lány balladája című musical, amelynek dunántúli ősbemutatója lesz március 19-én az Audi Arénában. Táncosok, színészek elevenítik fel a balatoni mese és mondavilágot.

Omega musical
A belvárosi Látogatóközpontban tartottak sajtótájékoztatót az első Omega dalokra épülő ExperiDance musicalről, amely kilép a társulat komortzónájából. Ezt már Vona Tibor a táncszínház alapító-ügyvezető igazgatója mondta el, aki hozzátette: nem volt kérdés, hogy a Győrbe legyen az ősbemutató, hiszen a társulat ezer szállal kötődik Győrhöz: rendszeres vendégei a Győri Táncfesztiválnak és jó a kapcsolatuk a Győri Balettel is.

Az igazgató a társulatról megdöbbentő számadatokat is elmondott, mely szerint 16 éve alatt közel 2 millióan nézték meg a produkcióikat, 2016-ban pedig 220 fellépésük van lekötve hazai és nemzetközi színpadokon.

A sajtótájékoztatón jelen volt Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező, aki az ExperiDance kérésére alkotta meg a szövegkönyvet és a jeleneteket, amelyek kifejezetten az Omega zenekarnak, az ő legendás dalaikra íródott. A történetről szólva elmondta, hogy a balatoni mondavilág elevenedik meg majd a színpadon a tánc és a látvány nyelvén. Az első vad szerelem történetét dolgozza fel, amely Krisztát, a 18 éves lányt a balatoni éjszakában kergeti hogy feldolgozza a lelki kínokat. Különös pártfogója lesz egy férfi, aki Trombitás Frédiként emlegeti magát. Ő segíti át a Balaton csodavilágát segítségül hívva a lányt a felnőtté válás nehézségén és rejtelmein. A szülők hiába kerestetik lányukat két meglehetősen csetlő-botló biztonsági őrrel, kettejük házassági váltása miatt nincs meg az összefogás. Ám az éjszakát követő új nappal talán a szerelemnek és a szerelmeseknek is felvirrad az új lehetőség.

Az Omega együttes legendás tagja Benkő László elmondta, mindenkit örömmel töltött el, amikor kiderült, milyen előadás született meg a dalokból. Előttük is folyamatos kérdés volt már régóta, hogy egy-egy koncert vagy lemez után hogy élnek tovább a felcsendülő nóták? Ez a musical választ ad a tétova találgatásoknak, hiszen ösztönszerűen, lélekből jövően kapcsolódnak össze. Az érzelmekre hatnak a tánccal és a látvánnyal. – Talán egy teljesen új műfaj születik a közös munkából – emelte ki a már életében ikonná vált zenész.

A Gyöngyhajú lány balladájában az ExperiDance táncosai mellett olyan színészek formálják meg a karaktereket, mint Fésüs Nelly, Koós Réka , Szomor György, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter és Gergely Róbert, hogy csak az igazán ismert neveket említsük.

 

Forrás: zene.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...