31.7 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Olyan tömeg volt tagnap a Margitszigeten, mint évekkel ezelőtt egy nyári hétvégén.. na persze, maszkot alig viselt valaki – fotók

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hivatalosan is itt a tavasz, napról napra egyre szebb az idő, így érthető, ha sokakat vonzanak a szabadtéri programok a karanténban töltött hosszú hónapok után.

.. És bár valóban ráférne már mindenkire egy kis kikapcsolódás, úgy tűnik, valamit sokan hajlamosak elfelejteni: továbbra is tombol a világjárvány, és ahhoz, hogy végre visszakaphassuk a régi életünket, muszáj kitartónak és felelősségteljesnek maradnunk.

Még egy hét sem telt el azóta, hogy – a maszkviselési szabályt figyelmen kívül hagyva – tömegek vonultak Budapesten a Margitszigetre március utolsó hétvégéjén. Szerencsések azok, akik ezt megtehetik, hiszen mindeközben a hazai kórházak tömve vannak covid-betegekkel, a fertőzöttek és az elhunytak száma továbbra is napról napra növekszik; az elmúlt 24 órában például 302 honfitársunkat vesztettük el.

Az áldozatok között pedig nagyon sok a fiatal: az elmúlt napon egy 24 éves férfi is meghalt, míg a negyvenes korosztályból 20-an hunytak el, többen alapbetegség nélkül.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

De nem csak a Margitszigeten volt tumultus a hétvégén: tömegek özönlöttek a fővárosi közterületekre is annak ellenére, hogy Müller Cecília és a járványügyi szakemberek minden nap felhívják a figyelmünket arra, hogy most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat.

Ám úgy fest, sokaknál már tényleg elfogyott a türelem, ugyanis ma délután is pontosan olyan tömeg volt a Margitszigeten, akárcsak egy pár évvel ezelőtti, járványmentes tavaszi napon. Az indokolatlan csoportosulások pedig még hagyján: maszkot szinte alig viseltek az emberek. Már a kérdést is félve tesszük fel: ha egy egyszerű hétköznapon ez zajlik, mi lesz itt a húsvéti hosszú hétvégén?

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen - a kórházban, ketten...

Ingyen nyaraltat 3200 családot Mészáros Lőrinc: 200 millió forintot jótékonykodik el

A nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei. A korábbi...

Afganisztánban hatalmas földrengés volt, ezrek haltak meg, tízezrek váltak hajléktalanná, és senki nem segít nekik.. – Hol itt az igazság?

Németország egymilliárd euróval segíti az ukrán költségvetést, de ha úgy vesszük, az egész világ segít Ukrajnának, de az...