27.2 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

Olyan nagy a pánik a koronavírus miatt, hogy valósággal kirekesztik az ázsiaiakat Párizsban – kampány indult a Twitteren

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Komoly problémát jelent Párizsban a kínai bevándorlók megkülönböztetése a koronavírus miatt, többen tapasztalják, hogy ázsiai származásuk miatt kerülik el őket a nyilvános helyeken – írja az Euronews. Mindez kihatással van a vendéglátásra, valamint a turizmusra is, a megbélyegzés miatt pedig elindult egy kampány a Twitteren #neménvagyokavírus megjelöléssel.

Feszült a helyzet a francia fővárosban, ugyanis a koronavírus veszélye egyre nagyobb teret ad a rasszizmus és a kiközösítés terjedésének.

“Amikor egy nyilvános helyen, vagy tömegközlekedési eszközön vagyok, azt látom, hogy az emberek elhúzódnak tőlem és grimaszolnak. Azt érzem, hogy szinte undorodnak” – nyilatkozta egy ázsiai származású, párizsi fiatal.

Persze részben megértem, hogy mi ennek az oka, de nem minden ázsiai kínai és nem mindenki fertőzött

– tette hozzá.

“Egy gyógyszertárban dolgozom és sok beteg jön be hozzánk. Nemrég tüsszentettem, amikor egy idős hölgy fizetett és ő lényegében elmenekült” – mesélte egy ázsiai férfi

A kialakult helyzet azonban nem csak a szociális réteget érinti, a vírus miatti félelem befolyással van a kínai boltok és éttermek forgalmára is. Annak ellenére, hogy eddig se ételtől, se egyéb tárgytól nem fertőződött meg senki, még azokat a kínai éttermeket is kevesebben látogatják, amelyeknél korábban rendszeresen teltház volt.

Hasonló változás figyelhető meg a turizmuson belül is, ugyanis a járvány kirobbanása óta rengetegen mondják vissza a távol-keleti utazásaikat.

Az Euronews párizsi tudósítója arról számolt be, hogy egyre jobban terjedő gyűlölet és rasszizmus vehető észre az ázsiaiak irányába, akik igyekeznek megváltoztatni a francia emberek mentalitását az interneten keresztül. A #neménvagyokavírus kampány a Twitteren indult el, amelyhez eddig már több ezren csatlakoztak és osztották meg tapasztalataikat.

Volt, aki elmesélte, hogy többen eltávolodtak a buszon egy ázsiai mellől, másvalaki pedig elmondta, hogy egy nő sállal takarta el a száját a tömegközlekedésen, amikor leült mellé egy kínai.

Megszaporodtak a rasszista cselekmények. A koronavírus viszont valójában csak felerősített egy olyan folyamatot, ami már régebben elkezdődött

– nyilatkozta egy francia-kínai érdekvédő szervezet munkatársa.

Forrás: Blikk / Hírmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...

Várkonyi Andrea miatt futhat zátonyra a Mészáros-Várkonyi frigy

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc házassága jelenleg harmonikusnak tűnik, de a sztárvilág jósnője szerint csak idő kérdése, hogy...

Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek

Rúzsa Magdi először posztolt olyan képet, amin láthatóak a hármas ikrei. Rúzsa Magdi most először látható mindhárom babájával: a...