9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Oltás utáni súlyos fertőzés: ők a leginkább veszélyeztetettek..

Dátum:

Megosztás:

Egy új tanulmány azt vizsgálta, milyen arányban kerülnek most kórházba azok, akiket oltottak, és melyik korcsoportot érinti az áttöréses fertőzés a leginkább.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt az áttöréses fertőzésekről, vagyis az oltások ellenére bekövetkező fertőzésekről egy, a Lancet Microbe orvosi folyóiratban megjelent cikk alapján:
“A Lancet Microbe szaklapban megjelent rövid ismertetés szerint 371 PCR-teszttel igazolt beteg adatait értékelték, akiket kórházba vittek. Közülük 60% (222 fő) volt súlyos vagy kritikusan súlyos állapotban; 37% (82 fő) volt teljes oltási sorban részesült.Összességében ez a 82 fő a 371 beteg 22%-át jelentette, vagyis most, a delta variáns mellett sokkal nagyobb volt a súlyos és kritikusan súlyos áttöréses fertőzések aránya, mint ugyanebben az intézményben 2021. 03. 23. – 2021. 07. 01. között, amikor az akkori 969 betegből ez 14 teljesen oltottat (1%) jelentett – abban az időben a delta variáns az esetek kevesebb, mint 20%-át tette ki abban az időben.

A súlyos vagy kritikusan súlyos áttöréses fertőzések jobban sújtják az időseket (átlag életkor 71,5 év), míg a nem oltottak átlagéletkora 55,2 év. Ezen felül kockázati tényezők az alapbetegségek, köztük a 2. típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a tüdőbetegség, a kórtörténetben szereplő daganatos betegség és az immunrendszert elnyomó gyógyszerek alkalmazása.

 

Mindezek ellenére a nem oltottakhoz késest a súlyos áttöréses fertőzésben szenvedők kórházi tartózkodása rövidebb volt (10,8 nap, szemben a 13,1 nappal), alacsonyabb volt a légzéstámogatás szükségessége (32% szemben az 51%-kal), némileg kisebb volt a kórházi halálozás (10% szemben a 12%-kal).”

Hivatkozás: Lancet Microbe 2021 Published Online December 3, 2021 https://doi.org/10.1016/ S2666-5247(21)00306-2

https://www.thelancet.com/…/PIIS2666-5247(21…/fulltext

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor: „Európában egyre több a dühös ember, mi is azok vagyunk”

A miniszterelnök szerint: „Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is.” „A...

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...