16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint egy sima cserép!

Dátum:

Megosztás:

Ha már úgyis fedél van a fejünk felett, akkor esetleg ez a hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig csak a moháknak szolgált élőhelyként és, hogy rákakiljanak a madarak, talán napelemekként is funkcionálhatna.

Elon Musk új, napelemes tetője sokkal hatékonyabb lesz, mint eddig bármi!

Ha már úgyis tető van a fejünk felett, akkor esetleg az egész hatalmas felület, ami egyébként nagyjából eddig arra volt jó, hogy megéljen rajta a moha, és rákakiljanak a madarak, talán napelemekként is funkcionálhatna.

Ez volt az alapelv, amikor kitalálták a napelemes tetőt.

Ráadásul a különleges napelemes tető nem csak akkor üzemképes, amikor jó idő van, és verőfényes napsütés, hanem akkor is, mikor borult idő van.

A Tesla az elkövetkező években azt tűzte ki célul, hogy minden háztartása eljusson. A napelem felület állítólag sokkal hatékonyabb, mint a sima, eddig gyártott napelemes felületek nagy része.

98%-os hatásfokkal működik, vagyis csak 2% energia vész el a rendszerben, ezen még dolgoznak, hogy ezt is le tudják csökkenteni nullára.

Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint egy sima cserép! 1

Korábban már volt szó arról, hogy a napelemes technológiák alapvetően drágák, mivel az árukat a hosszabb „használat” setén fogja kiélvezni az ember, mivel csökkentik a háztartási költségeket.

Azonban Elon Musk szerint még olcsóbb is lehet, mintha hagyományos cseréptetőt építenénk.

És ez még messze nem minden, mert úgy néz ki, az áramtermelés csupán járulékos haszon hiszen a Tesla-cserép ezen kívül is tényleg kiválóan teljesíthet.

Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint egy sima cserép! 2

Szeretnél egy tetőt, ami jobban néz ki, mint a hagyományos tetők, kétszer olyan tartós, olcsóbb, és nem mellesleg villamos energiát termel? Miért is akarnál mást?

– teszi fel a kérdést a Tesla alapítója és vezérigazgatója.

Ráadásul a napelemes cserepek szint ugyanúgy néznek ki, mint egy igazi cserép, annyi különbséggel, hogy kinyithatóak, amit természetesen egy vezérlőpanelen keresztül lehet majd szabályozni.

Olcsóbb lesz a napelemes tető, mint egy sima cserép! 3

Hogymilyen mértékben termelhető, illetve takarítható meg energia ezzel a megoldással, azt nem tudni, de az előzetes becslések szerint, ha nagy rendszert épít az ember, akár azt egész ház áramellátását képes ellátni.

Viszont mindez azt jelenti, hogy nemsokára beindulhat a technológia tömeggyártása, ami akár az első igazi, lakossági szintű áttörést is meghozhatja a megújuló energiaforrások használatának terén. Végre.avilagtitkai.com

Forrás: fejezet.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...