28.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Olaszország valóban bekeményített migráns-ügyben!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mint azt korábban hírül adtuk, az olasz kormány a napokban nem engedte kikötni az Aquarius nevű segélyhajót, amelyen 629 fő migráns tartózkodik azóta is.

Index.hu

Ma egy másik hajó kikötési engedélyét vonták vissza! Nevezetesen a Diciotti nevű olasz partiőrség hajóját nem engedték kikötni, amelyen közel 800 fő migráns tartózkodik.

A Földközi-tengeren előző nap kimenekített 790 migráns legtöbbje az  olasz parti őrség Diciotti nevű hajóján tartózkodik.  Továbbra is arra várnak, hogy kijelöljék a hajó számára a kikötőt, amelynél partot érhetnek – mondták a spanyol hírügynökségnek források a tengeri testülettől.

Flavio Di Giacomo, a Nemzetközi Migrációs Szervezet szóvivője ugyanakkor a CNN hírtelevíziónak hétfőn nyilatkozva azt mondta: nem hiszi, hogy az olasz kormány megtagadhatja a parti őrségtől, hogy hajója kikössön, szemben egy olyan külföldi lobogó alatt közlekedő hajótól, mint az Aquarius.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter a közösségi médiában hétfőn közzétett bejegyzésében azt állította, hogy az Aquarius már Spanyolország felé tart, miután Pedro Sánchez spanyol kormányfő hétfőn felajánlotta, hogy befogadják a hajót. A belügyminiszter azt is mondta: Érdemes volt felemelni a szavunkat és nemet mondani. Hozzátette, azzal, hogy nem engedélyezte a civilszervezetek által működtetett Aquarius mentőhajó olaszországi kikötését, új kezdet nyílt az európai migrációs politikában.

Az SOS Mediterranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű szervezetek által működtetett Aquarius menekülthajó, fedélzetén vasárnap kimentett 629 bevándorlóval, közöttük 123, szülői kíséret nélküli gyerekkel a nemzetközi vizeken volt kénytelen tartózkodni Madrid ajánlatáig, miután Salvini megtiltotta a hajótól a kikötést az olasz partoknál.

Az olasz hatóságok nem  engedélyezték  az Aquarius kikötését és követelték, hogy a hajó a bevándorlókkal a fedélzetén induljon Máltára, a szigetállam azonban közölte, hogy nem illetékes az ügyben.

Forrás: MTI

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Halálos lehet a nőkre egy népszerű növényi alapú diéta

Bizonyos ételek nagyobb eséllyel okozhatnak szívinfarktust a nőknél mint a férfiaknál, derítették ki kutatók. A nők étkezési szokásai eltérnek...

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

Biztonsági figyelmeztetést adtak ki a Heineken a 0,25 literes üveges termékeire. Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25...

Hat db atombomba, nyomtalanul eltűnt Amerikában..

A Pentagon nem is titkolja, vagyis ennyi atombomba eltűnését beismeri, lehetséges, hogy tízszer ennyi tűnt el, csak azt...

Putyin jócskán emelte a tétet a Nyugattal folytatott gazdasági háborúban, .. nem filléres szankciókkal válaszolt, hanem dollártrilliárdos üzlettel..

Az orosz elnök új rendeletével gyakorlatilag kiszorítja a Shellt és a japánokat a szahalini gázprojektből, amely a világ...
facebook