16 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Olasz maffiózó: A bevándorlás jobban fizet, mint a drog!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Virágzó üzletággá változtatta a bevándorlást a szicíliai maffia egy angol lap szerint. Az újságcikkben az is olvasható, hogy a táborvezetők hónapokon keresztül olyan migránsok után is felvették a támogatásokat, akik már nem laktak ott.

Migránsok a dél-olaszországi Salerno kikötőjében. (MTI/EPA/Cesare Abbate)

Az M1 Ma reggel című műsorában arra keresték a választ, hogy milyen kapcsolat van a szervezett bűnözés és a migráció között.

Az M1 Ma reggel című műsorában Sárközi Júlia, az M1 olaszországi tudósítója rávilágított, Olaszországban az afrikai embercsempészek és a dél-olaszországi szervezett bűnözés már régóta, több mint egy évtizede a kezében tartja a migrációs üzletet.

A szicíliai sziget középpontján egy befogadó tábor a kilencvenes évek végétől működik, korábban amerikai katonák lakták, és a kétezres évek közepétől ide helyezték el azokat az illegális migránsokat, akik Afrikából folyamatosan érkeztek a szicíliai partokra.

Rettegés és prostitúció uralja a környéket

Sárközi Júlia elmondta, volt, amikor a táborban több mint háromezren tartózkodtak, jelenleg nagyjából ezerötszázra teszik a lakosok számát. A tudósító emlékeztetett, az olasz parlament tavaly nyáron úgy döntött, hogy a tábort bezárja, azonban ez azóta sem történt meg.

Hangsúlyozta, hogy a The Guardian cikke megfelel a valóságnak, az olasz hatóságok ugyanis már vizsgálatot indítottak, hiszen egyre inkább úgy tűnik, hogy a tábor – amit egyébként a hatóságok őriznek – egy valódi „bűnközponttá” változott, ahova a menedékkérőket helyezik el, azonban köztük illegális bevándorlók is vannak. Sárközi Júlia kiemelte, a nigériai és a szicíliai maffia karöltve uralja a tábort, az afrikai nőket prostitúcióra kényszerítik, közben a férfiak szabadon ki-be járhatnak a táborba és rettegésben tartják a környéken élőket.

Kép: tvnoviny.sk

Az uniós pénzek a maffia zsebébe mennek

Az M1 tudósítója közölte, hogy a tábor fenntartói napi 35 eurót kapnak egy bentlakó után, de az olasz sajtó kiderítette, hogy ennek a pénznek a nagy része uniós forrás, és a helyi maffia kezébe kerül.

A közösségi oldalakon nemrég jelent meg egy videó, amelyben egy nigériai emberkereskedő látható, ahogy az emberkereskedelemből származó pénzt szétszórja. A videót egyébként ő maga töltötte fel Facebookra és a Corriere della Sera olasz napilap honlapján is megjelent. A férfit Olaszországban feltartoztattak és őrizetbe vették. „A bevándorlás jobban fizet, mint a drog” – ezt állította az egyik bűnözői csoport főnöke.

Az olasz hatóságok valamit a jelenség ellen csak nagyon nehezen tudnak tenni – folytatta a tudósító. Sárközi Júlia hozzátette, önmagáért beszél, hogy tavaly több mint 70 embert vettek őrizetbe szintén Dél-Olaszországban, egy másik táborban. Rávilágított, az olasz hatóságok 2005 és 2015 között több mint százmillió eurót kaptak a tábor fenntartására, és ebből több mint 30 millió a helyi bűnszervezet kezébe került.

A tudósító emlékeztetett, ezeket a táborokat Olaszország még 2015-ben állította fel, továbbá felelevenítette azt is, hogy az elmúlt években több mint százezer, de volt, hogy majdnem kétszázezer ember érkezett Olaszországba egy év alatt. Hozzáfűzte, miután ezeket az embereket el kell helyezni, a közbeszerzési pályázatokból az olasz bűnszervezetek is részesülnek.

Sárközi Júlia megjegyezte, az Olaszországba érkező emberek mintegy háromnegyede nem számít menedékkérőnek, tehát illegális bevándorlók. Kiutasításuk azonban még várat magára.

Kép: agi.it

Kapcsolódó cikk:

Violenza sessuale e migrazione

Questo rapporto porta alla luce il problema delle violenze sessuali perpetrate ai danni delle.

Donne provenienti dall’Africa sub-sahariana in viaggio verso l’Europa.

Durante il viaggio, in particolare in Marocco, subiscono altri attacchi e abusi sessuali e spesso cadono nelle mani di organizzazioni dedite allo sfruttamento della prostituzione. Poche di queste donne osano parlare per paura di ritorsioni.

Medici Senza Frontiere ha raccolto dati e testimonianze, durante le sue attività di assistenza medica, che rivelano un fenomeno di dimensioni preoccupanti che richiede una risposta urgente da parte del Marocco e dai paesi dell’ Unione Europea.

Szexuális erőszak és migráció:

..A Médecins Sans Frontières orvosi segítségnyújtási tevékenysége során adatokat és bizonyságokat gyűjtött össze, amelyek olyan aggasztó dimenziók jelenségét tárják fel, amelyek Marokkó és az Európai Unió országai sürgős választ igényelnek!

Forrás: M1 Ma Reggel, medicisenzafrontiere.it

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki...