0.3 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Oláh Gergő azt hitte, neki mindent szabad, pedig a gyorshajtásai miatt már vadásztak rá a zsaruk – Így került a fogdába

Dátum:

Megosztás:

Salgótarján — Több gyorshajtás és néhány szabálysértés miatt vonták be Oláh Gergő jogosítványát, aki ennek ellenére autóba ült, s miután elkapták, három napra fogdába is került. Úgy tudjuk, már vadásztak rá a rendőrök az utóbbi időben.

Oláh Gergő / Fotó: Blikk, Fuszek Gábor

Gyorshajtásai miatt vadásztak a zsaruk Oláh Gergőre / Fotó: Blikk, Fuszek Gábor

Lapunk elsőként számolt be az egykori X-Faktor-győztes ügyéről, amelynek különös pikantériája, hogy korábban a rendőrség kampányarca volt. A napokban a bíróság 300 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rá, emellett 3 hónapra eltiltották a vezetéstől.

– Már vadásztak rá, mert notórius gyorshajtó. Mivel 2015-ben szerepelt egy rendőrségi kampányban és klipben, amely a roma fiatalok számára népszerűsítette a rendőri hivatást, azt hitte, „sérthetetlen”. Vélhetően ezért is mert autóba ülni, miután bevonták a jogosítványát – mondta egy bennfentes rendőrségi forrás a Blikknek.

Oláh Gergő lapunknak nem akart nyilatkozni, de később a közösségi oldalán maga is elismerte, ő volt az a „nógrádi celeb”, aki három napra őrizetbe került, mert jogosítvány nélkül kapták el a zsaruk.

„10 éve az életem nagy részét autóban töltöm, olykor sietnem kell egyik városból a másikba, vagy az ország egyik végéből a másikba, hogy időben odaérjek a közönséghez, így lett pár gyorshajtás, plusz 1-2 szabálysértés, így sajnos, össze is jött a 10 év alatt annyi büntetőpont, ami miatt végül bevonták a jogosítványomat egy időre! Ez idő alatt voltak olyan esetek, amikor sehogy nem tudtam megoldani, hogy eljussak fontos helyekre, így autóba ültem! Meg is kaptam érte a büntetésem! A következőket szeretném tisztázni a félreértések miatt: 10 éve van jogosítványom! Több mint 1 millió km-t vezettem le! Soha nem volt semmilyen balesetem! Nem vagyok tökéletes, hibáztam, de tanultam belőle! Jobban figyelek ezután!!! Megtanultam egy életre, hogy a felelőtlen, meggondolatlan döntéseknek mindig lesz negatív következménye! Ezt Ti se felejtsétek el!” – írta közösségi oldalán az énekes.

Amennyiben a következő három hónapban újra volán mögé ül, akár egy évre is rács mögé kerülhet.

– Nagyon fontos, hogy a pontok elévülése – a szabálysértések elévülésének 2 évével szemben – 3 év! Ezt sokan figyelmen kívül hagyják vagy nem is tudnak róla, pedig ennyi ideig gyűlnek a büntetőpontok. A 12. pont után a szabálysértő kap egy figyelmeztetést, hogy hamarosan eléri a 18 pontot, amikor is a vezetői engedélyét elveszik, utánképzésen kell részt vennie, és újra vizsgáznia kell, hogy visszaszerezze.

Azért ez a 12 pont, mert az elsőbbségi szabálysértések – mint például a piros lámpán való áthajtás vagy gyorshajtás – általában 6 pontba „kerülnek”. Így már csak egy ilyen szabálysértés választ el minket a 18 büntetőponttól

tudtuk meg dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogásztól, aki azt is elárulta, pénzbírságként ilyenkor maximum 150 ezer forintot szabnak ki a szabálysértőre.

Ez azonban – mint Oláh Gergő esetében is – halmozódhat, ha az illető ismét ­autóba ül és vezet. Borbély azonban azt is hangsúlyozta, a háromnapos elzárás ugyan nem példa nélküli, de nem is mindennapos eljárás. – Semmi értelmét nem látom ilyenkor az őrizetbe vételnek, nem is minden kapitányság alkalmazza. A személyes véleményem az, hogy ez egy felesleges erődemonstráció, hiszen a „visszatartás jelleg” sem érvényesül három nap alatt.

Oláh Gergő INSTA

Mi lesz a szponzorral?

Az mindenesetre tény, hogy Oláh Gergő szponzorszerződésének nagyon nem tehet jót a mostani eset, hiszen a közösségi oldala szerint több autót is kapott már idén használatra egy autóbérléssel foglalkozó cégtől. Az ilyen szponzori szerződések azonban mindig igyekeznek körültekintőek lenni, márpedig egy autós cégnél elengedhetetlen, hogy az illető, akivel szerződést köt, feddhetetlen legyen, ami a közlekedést illeti.

Sztárok autós balhéi

Nem Oláh Gergő az egyetlen a hazai sztárvilágban, aki összeütközésbe került a törvénnyel az utakon. Tavaly júniusban az EDDA dobosának, Hetényi Zoltánnak vonták be a jogosítványát, amikor ittasan okozott balesetet. Stohl Andrást öt évre és öt hónapra tiltották el a vezetéstől, miután 2010-ben ittas állapotban súlyos autóbalesetet okozott, amiért 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, de öt hónap után szabadult a rács mögül. Curtis 2016 elején ütközött autójával egy oszlopnak ittas állapotban. A rapper pénzbírságot kapott és eltiltották a vezetéstől, ráadásul az is kiderült, nemcsak ivott, hanem kokaint is fogyasztott a vezetés előtt. Zámbó Krisztián 2017-ben ült bódult állapotban autóba, és áthajtott a piros lámpán, amiért pénzbírságot kapott és a jogosítványát is elvesztette egy időre.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A nagy pénzrablás: videón, ahogy a budapesti tolvajok tömbökké olvasztották a lopott aranyat – videó

Egykilónyi, 14 millió forint értékű aranygranulátumot dolgoztak fel a tolvajok. Aranytömbökké olvasztották a lopott aranygranulátumot a tolvajok, akikkel szemben...

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...

Orbán Viktor bejelentette, mikor tartja évértékelő beszédét – videó

Orbán Viktor február 18-án tartja majd szokásos évértékelő beszédét, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán élőben követhető lesz. hirado.hu Videó: Facebook Hirmagazin.eu

Fokozatos melegedés várható, szerdára akár +10 C-fok is lehet – videó

Fokozatos melegedés várható, szerdára akár +10 C-fok is lehet Itt a Hirado.hu videója, amelyből értesülhetsz minden fontos időjárási kérdésről! Hirmagazin.eu