9.4 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekOktóbertől igényelhető a fővárosi rezsitámogatás: Karácsony Gergely elárulta a tudnivalókat

Októbertől igényelhető a fővárosi rezsitámogatás: Karácsony Gergely elárulta a tudnivalókat

Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén támogatja az erről szóló előterjesztést

– mondta a főpolgármester hétfőn Budapesten.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Karácsony Gergely más témában tartott sajtótájékoztató után kapott kérdéseket a bevezetni tervezett fővárosi rezsitámogatási rendszerről, és ezekre válaszolva úgy fogalmazott: „nem az a kérdés, miből tudjuk kifizetni, hanem (…) hogy a főváros teljesítse azt a választási ígéretemet, hogy a rászoruló nyugdíjasoknak és családoknak rezsitámogatást adunk”.

Ugyancsak kérdésre válaszolva megerősítette, az intézkedés körülbelül 150 ezer háztartást érint majd és több mint egymilliárd forintos költséget jelent.

Karácsony Gergely hozzátette: a ciklus közepén eljutottak oda, hogy ezt a választási ígéretét most meg tudják valósítani, amikor a rezsiárak növekedése miatt nagyon sok budapesti család nehéz helyzetben van.

A sajtótájékoztatón egyébként azt jelentették be, hogy két új családi szolgáltatás indul Erzsébetvárosban: a Fecske szolgálat, valamint a Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóház. Előbbi szolgáltatás igénybevételével a fogyatékossággal élő, sajátos nevelési igényű vagy tartósan beteg gyermeket, esetleg fiatal felnőttet nevelő erzsébetvárosi szülők közvetlenül az önkormányzattól kaphatnak segítséget. A Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóház a megelőzés elve alapján nyújt segítséget a sajátos nevelési igényű, valamint kisebb-nagyobb problémával küzdő gyermekeknek. Ez a szolgáltatás a fővárosiaknak elérhető, nem csak a VII. kerületieknek.

A főpolgármester erről részletesen beszámolt a Facebook-oldalán is:

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/647382983417043

„A Niedermüller Péter vezette VII. kerület új szolgáltatást indított, amelynek célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek és szüleik életét könnyebbé tegye. A Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóházban egy helyen érhetőek el a személyre szabott fejlesztő programok gyógypedagógus, pszichológus és kisgyermeknevelő közreműködésével. Fontos kiemelni, hogy minden budapesti család számára nyitott a hely.” – áll a bejegyzésben.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Karácsony Gergely a sajtótájékoztatón kihangsúlyozta, hogy a főváros és a kerületek partnerségének legfőbb elve az, hogy a 2019-es Budapest mindenkié című választási programot minden nap megpróbálják megvalósítani.

Ameddig talpon vagyunk nem felejtjük el, hogy mire kaptuk a felhatalmazást

– tette hozzá.

(Blikk/MTI)

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem