6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Okosan engedd be a friss levegőt a kánikulában is!

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 11 083140

Otthonod szellőzetésére naponta több alkalommal van szükség. A külső környezet, különösen annak hőmérséklete, szennyezettsége nagymértékben befolyásolja a friss levegő áramlásának milyenségét és időtartamát. Fogadjuk meg az alábbi tanácsokat:

Minden nap megérdemel 3-5 alkalommal ablaknyitást. Manapság gyakori az otthoni munkavégzés, adott esetben több személy fogyasztja a helyiség levegőjét, ekkor érdemes gyakrabban a kilincs után nyúlni.

Szokás és vérmérséklet alapján dől el, hogy a hűvösebb éjszakát folyamatosan bukóra nyitott ablak mellett töltjük, vagy inkább az ébredést követően tárjuk ki a nyílászárót. A frissebb éjszakai levegő beengedésére hívjuk fel a figyelmet, természetesen egy zajosabb környezet, állandó éjjeli forgalom zavaró lehet.

Bárhogy is döntöttünk a hálószoba tekintetében, ébredés után minden helyiségben nyissuk ki az ablakokat, szerencsés, ha módunkban áll kereszthuzatot teremteni, elősegítve a levegő leggyorsabb cseréjét.

Nem pusztán az elhasználódott levegő, esetleges szennyeződések távoznak, kialakítható az ideális páratartalom is. Az egészre szánjunk maximum 3 percet, egyúttal ajánlott a több alkalommal, kevés ideig végzett szellőztetés.

Ablakkal rendelkező fürdőszobát a reggeli zuhanyzást követően mindenképp szellőztessük ki, a túlzott párásodás, penészgombák kialakulása megelőzhető.

A konyhai főzés, sütés illata legalább annyira kellemes, mint amennyire zavaró lehet, elengedhetetlen a szagelszívó használata mellett a szellőztetés.

Déli fekvésű helyiségek esetén használjunk sötétítőfüggönyt, redőnyt, kevésbé melegszik fel a lakás, inkább kora reggel és este tárjuk nagyra az ablakokat.

A friss levegő mellett fordítsunk figyelmet az illatokra is, lehetőség szerint természetes megoldásokra. Ültetessünk illatozó virágos növényeket, fűszereket a balkonládába, így szellőztetéskor a friss levegővel együtt beengedjük a kellemes illatot is.

Forrás: marmalade;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...