-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Obama elutasította a képviselőház költségvetés-tervezetét

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 17 205847
Forrás: MTI | 2015. 03. 17. 19:55:36

Barack Obama amerikai elnök kedden elutasította a republikánus többségű képviselőház frissen előterjesztett büdzséjavaslatát, amely 10 év alatt 5500 milliárd dollárral csökkentené a kormányzati kiadásokat.
A törvényhozás átalakítaná az idősek egészségügyi ellátását biztosító Medicare- és az ugyanezt a feladatot a szegények esetében ellátó Medicaid-rendszert, valamint megkurtítaná a szociális háló és más jogosultsági intézményének kiadásait. A képviselőház visszavonná a Pentagon kiadásainak az elmúlt években bevezetett automatikus csökkentését, ám ezt a Fehér Ház csak más költségvetési tételek egyidejű növelése mellett támogatná.

“Ez nem egy olyan költségvetés, amely a jövőt tükrözné. Ez nem egy olyan költségvetés, amely kifejezné a növekedést. Ez nem egy olyan költségvetés, amely biztosítaná a középosztálybeli családok számára a biztonság fenntartásának képességét” – hangoztatta az elnök a Fehér Házban nyilatkozva.

Barack Obama a katonai kiadások mellett a közoktatásra, az infrastruktúrára és a kutatásra fordítandó összegek növelését is sürgette, mert ez szerinte szükséges egyebek között a növekedéshez, munkahelyteremtéshez.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...