11.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Nyugdíjszakértő: .. nem kizárt, hogy novemberben elmarad a kiegészítő nyugdíjemelés…

Dátum:

Megosztás:

A friss adatok és elemzések alapján úgy tűnik, hogy az időskorúak nyugdíjemelése esetében változás állhat be. A januári 15 százalékos nyugdíjemelés eddig elegendőnek tűnt, de az infláció és az inflációs kilátások változása új helyzetet teremt.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint nem kizárt, hogy novemberben elmarad a kiegészítő nyugdíjemelés.

Az éves inflációs adatok alapján, valamint a kormányzati nyilatkozatok fényében nem valószínű, hogy idén nyáron vagy ősszel rendkívüli nyugdíjemelésre kerül sor, mint azt az előző években tapasztalhattuk. Emellett kérdésessé válik, hogy novemberben szükség lesz-e nyugdíjkorrekcióra. A becsült éves infláció alapján az év első nyolc hónapjára vonatkozó adatok alapján szeptemberben számított infláció nem valószínű, hogy meghaladja az éves átlagosan 15 százalékot. Ez azt jelenti, hogy a januári nyugdíjemelés már lefedte az éves inflációt, és nem lesz szükség további emelésre.

A kormány dönthet úgy, hogy 15 százalékos éves átlagos inflációt vár, míg a jegybank és az elemzők magasabb inflációs adatokat jósolnak. Az infláció lassulása azonban gyorsabbnak tűnik, mint amire korábban számítottak.

Ha valóban elmarad a kiegészítő nyugdíjemelés novemberben, az várhatóan nem terheli meg jelentősen a költségvetést. Emellett pozitív hatása lenne a költségvetésre, hogy ha az idei 3-4 százalékpontos emelés mégsem valósulna meg ősszel, akkor 2024 januárjában alacsonyabb alapról kellene kiindulni a nyugdíjaknál.

Fontos megjegyezni, hogy a fenti információk az adott időpontban rendelkezésre álló adatok és elemzések alapján születtek, és a helyzet változhat a jövőben. A nyugdíjpolitikával kapcsolatos végső döntéseket a kormány hozza meg.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este Sandra Bullock egyik utolsó filmjét vetítjük, a 2021-ben bemutatott megható drámát – Megbocsáthatatlan – videó

Teljes film magyarul: Megbocsáthatatlan Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you for...

Messi hatalmas botrányt okozott azzal, hogy nem lépett pályára sérülten – videó

Ez a legjobban a kínai focirajongóknak fájt! Videó Hirmagazin.eu

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztert megoperálták, az operáció sikerült – videó

A rehabilitáció időszakában a parlamentben és a kormányüléseken Panyi Miklós államtitkár és miniszterhelyettes látja el a feladatait. Rövid közleményt...