14.1 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat, így milliókat keresett egy 72 éves csaló

Dátum:

Megosztás:

Egy 72 éves nő a vád szerint két nyugdíjas nevére kötött jogosulatlanul életbiztosításokat, amelyek díját ezután évekig fizette. A csalással a nő az egyik férfi halála után milliókhoz jutott.

A vádirat szerint a vádlott nő 2014 májusa és 2015 júliusa között két idős férfi nevére összesen 4 biztosító társaságnál kötött életbiztosítási szerződéseket. A nő kedvezményezettként minden esetben – magát a biztosítottak rokonaként, unokatestvéreként feltüntetve – önmagát jelölte meg.

A két nyugdíjas férfi a szerződésekről nem tudott, a vádlott az aláírásukat a szerződéseken meghamisította. A biztosító társaságokat azzal is megtévesztette, hogy a biztosítottak egészségügyi adatairól valótlan adatokat közölt, őket egészségesnek tüntette fel, holott a szerződések megkötésekor már mindkét férfi súlyos alapbetegségekben szenvedett. A vádlott a biztosítási ajánlatokon a valótlan egészségi adatokon túl a biztosítottak munkaköre tekintetében is hamis beosztásokat tüntetett fel, úgymint szállító, rakodómunkás, árubeszerző. A szerződések megkötésekor ugyanis az egyik férfi például már rokkantnyugdíjas volt, sőt, cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt állt.

A vádlott a biztosítási üzletkötőkkel bizalmi kapcsolatot alakított ki, így elérte azt, hogy az üzletkötők a biztosítottak személyes megjelenésétől – szabályellenesen – eltekintettek, a szerződéseket pedig átadták neki azzal, hogy azokat a biztosítottakkal aláírassa.

A vádlott ezután fizette a biztosítási díjakat, abban bízva, hogy a biztosítottak halála egészségügyi állapotuk miatt rövid időn belül bekövetkezik, ezáltal milliós összegű biztosítási díjakhoz jut hozzá.

Az egyik férfi 2016 májusában bekövetkezett halálát követően az egyik biztosító a vádlott igénybejelentése alapján a vádlott részére több mint 5 millió forintot fizetett ki. A többi esetben a csalások kísérleti szakban maradtak, mert a biztosítók rájöttek, hogy a szerződésekben valótlan egészségügyi adatok szerepeltek. Ezen kívül volt olyan eset, amikor a biztosító díjnemfizetés miatt szüntette meg a szerződést, és volt olyan is, hogy a vádlott nem élt igénybejelentéssel.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 72 éves nővel szemben több rendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, illetve kísérlete, valamint hamis magánokirat felhasználásnak vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést, valamint pénzbüntetést szabjon ki vele szemben, továbbá vagyonelkobzást is indítványozott.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Illusztráció: Northfoto

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...