23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 14. vasárnap

Nyolcpárti egyeztetést kezdeményez a válság miatt a Jobbik

Dátum:

Megosztás:

Gyöngyösi Márton pártelnök azt szeretné, hogy a kormány számára közösen fogalmazzanak meg javaslatokat.

Tanácskozásra invitáltam minden parlamenti pártot a jövő hét csütörtökére, amelyen szeretném ha javaslatokat tudnánk megfogalmazni a Kormány számára, hogy miként kezelje a gazdasági válságot – mondta érdeklődésünkre a Jobbik elnöke.

Ugyanis Gyöngyösi Márton úgy látja, hogy

a kormány nem tudja kezelni a helyzetet,

nincs semmiféle válasza a kibontakozó gazdasági válságra. Ehelyett jelenleg a tagadás fázisban van, pedig a gazdaság állapota nagyon súlyos. Szembeötlő jelei ennek az árfolyam beszakadása, az elszabadult infláció illetve az, hogy az Európai Uniótól nem tudja a kormány lehívni azokat a forrásokat, amelyekkel meg lehetne támogatni a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékait és megvédeni a forintot spekulációval szemben.

Az ellenzéki politikus szerint egy ilyen közös tanácskozás konstruktívabb lehet és már a gesztus is önmagáért beszél. Hiszen az elmúlt időszakban nem volt rá példa, hogy egy ellenzéki párt vagy egy ellenzéki politikus közös tanácskozásra hívta volna az országgyűlés minden pártját.

Gyöngyösi Márton kérdésünkre azt is elmondta: a jelenlegi súlyos helyzet, illetve a kormány szemmel látható tehetetlensége

megkívánja, hogy félretegyék a párt politikai csatározásokat.

Szerinte a kétharmados felhatalmazás óriási felelősséget ró a kormányzatra. A jelenlegi helyzetben mégis támogatásra van szüksége. “Én erre a tanácskozásra egy javaslatcsomaggal fogok érkezni a Jobbik gazdasági programtervével” – közölte a pártelnök. Egyben reményét fejezte ki, hogy közösen össze tudnak majd állítani olyan javaslatokat, amik a kormánynak is hasznára lehetnek. Részleteket azonban nem árult el.

“Előbb a pártok képviselőivel szeretném megvitatni a Jobbik javaslatait és csak utána állnék a sajtó elé” – mondta Gyöngyösi Márton.

Kapcsolódó hang

A Jobbik 8párti egyeztetést kezdeményez a válság miatt
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Energiapánik Németországban: ősztől csak 19 fokig lehet fűteni

Már az ősszel szigorú energiatakarékossági előírások lépnek életbe Németországban, amelyek – egyebek mellett – azt írják elő, hogy...

Megszűnik a világ leghíresebb hintőpora, mert rákot okozhat

A Johnson & Johnson 2023-tól világszerte leállítja a talkumalapú hintőpor gyártását. A vállalat több tízezer perrel néz szembe,...

Összefog a kerület – nyerjünk egy játszóteret!

Figyelem! A Budapest, 18. kerület indította el az "Összefog a kerület!" szavazást! Szavazz Te is, ha szeretnéd, hogy...

40 éve halt meg Henry Fonda – képek, videók

Henry Jaynes Fonda (Grand Island, Nebraska, 1905. május 16. – Los Angeles, Kalifornia, 1982. augusztus 12.) Oscar-díjas amerikai...
facebook