4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

Nyolcmilliárdos értékű busztender eredményét hirdette ki a BKV

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Több mint 8 milliárd forint értékben hirdetett eredményt két közbeszerzésben a Budapesti Közlekedési Zrt., az egyik dízelüzemű, a másik elektromos buszok használatát kérte – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A közbeszerzés rendelkezésre tartásról szól. A rendelkezésre tartás – mint szolgáltatás – a bankhitelnél jellemző, amikor meghatározott összeget tart a bank az ügyfél rendelkezésére díjazás ellenében. Ebben az esetben buszok rendelkezésre tartását kérte a BKV.

Mindkét tender hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárás volt. Az első – a dízelbuszos közbeszerzés – két részből állt. Az elsőbe az alacsony padlós, szóló dízelautóbuszok tartoztak 1 milliárd 563 milliárd forintos keretben. Ezt a MABI-BUS Kft. nyerte meg (a másik – vesztes – ajánlattevő a Scania Hungária Kft. volt).

Az első tender második része a csuklós buszokat tartalmazta 5 milliárd 247 milliárd forintos keretösszegben. Ennek nyertese az INTER TAN-KER City Konzorcium lett. Ennek tagjai – a névadó Inter Tan-Ker City Kft.-n kívül – a Pandant TMSZ Kft. valamint az ITK Holding Zrt. Ebben a részben a MABI-BUS Kft. volt a vesztes.

D_MTZ201207110266
Budapest, 2012. július 11. BYD eBUS-12 típusú, elektromos hajtású autóbusz a Móricz Zsigmond körtéren. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV több héten keresztül teszteli a kínai gyártmányú buszt, az utasok szerdától a dél-budai térségben, valamint a belvárosban vehetik majd igénybe az alternatív meghajtású járművet. Az eBUS-12 egy feltöltéssel 250 kilométer megtételére is képes, a jármű feleannyi energiát fogyaszt, mint egy hasonló méretű dízelüzemű busz. (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

A másik tender alacsony padlós, szóló elektromos autóbuszok rendelkezésre tartását kérte, 1 milliárd 452 millió forint keretösszegben. Ezt a holland BYD Europe BV nyerte. A vesztes ajánlattevő a Dunai Repülőgépgyár Zrt. volt.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...