Home Szabadidő Programinfó Nyíregyházi Állatkert a Sóstó Zoo egy olyan hely, ahol a sarkkör hangulatát hozzák el Nyíregyházára....

Nyíregyházi Állatkert a Sóstó Zoo egy olyan hely, ahol a sarkkör hangulatát hozzák el Nyíregyházára. Ez az állatkert igazi otthont teremt a sarkköri élőlényeknek.

0
magyarepitok.hu

Nyíregyházi Állatkert a Sóstó Zoo egy olyan hely, ahol a sarkkör hangulatát hozzák el Nyíregyházára. Ez az állatkert igazi otthont teremt a sarkköri élőlényeknek. Tavasszal az állatok is beköltözhetnek a Nyíregyházi Állatpark 2021 óta készülő, új attrakciójába.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 12 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

A Jégkorszak Interaktív Állatbemutató a sarkkörök állatvilágába kalauzolja majd el a látogatókat. Az állatpark legújabb, több mint tízezer négyzetméteres létesítménye külső és belső terekben is bemutatja majd interaktív elemek segítségével a jeges égövi állatok életét, a jégkorszak kialakulásának okait és következményeit, valamint a jégkorszaki természet hangulatát.

web 240319 nm 5423
magyarepitok.hu

A projekten már 2021 óta dolgozik a KE-VÍZ 21 zRt., amely az állatpark főbejárata és az észak-nyugati kapuja közötti területen, a park keleti telekhatáráig húzódó sávban valósul meg. A kivitelezésben már a II-III. ütem is befejeződött, és most az I. ütem következik. Az összetett felületek, kiszolgáló utak és a gyalogosforgalomra kijelölt térkőburkolatok jelenleg is készülnek, figyelembe véve minden meglévő adottságot és csatlakozási pontot.

web 240319 nm 0206

A kifutókban az utolsó simítások zajlanak, és hamarosan az állatok is beköltözhetnek. A projekt egyik legérdekesebb eleme a vízi ösvény, amelyet már teszteltek.

web 240319 nm 5553

Ez egy mesterséges, szurdokban folyó, kis csónakkal járható patak.

web 240319 nm 5536

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 12 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

web 240319 nm 5527

A flume ride kivitelezése a KE-VÍZ munkatársai számára a legnagyobb kihívást jelentette, hiszen a csónakkal végigevezhető, acélszerkezetekből összeállított vízcsatorna az épületeken is áthalad.

web 240319 nm 5521

Még a tél megérkezése előtt sikeres kört futottak a hajók a kialakított pályaszerkezeten és csatornákban, így az engedélyeket követően ez a látványelem is biztonsággal használható lesz.

web 240319 nm 5490

A projekt végén pedig megérkeznek az orka animatronik figurák, amelyek elhelyezése még izgalmasabbá teszi majd az állatkert élményét.

web 240319 nm 5462

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás