25.5 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Nyakunkon a karácsonyi pokol: itt van minden, amit tudni kell az ünnepi káoszról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország — Megemlegeti, aki a mostani hét végére halasztotta a karácsonyi előkészületeket és a bevásárlást. Hatalmas tömegre kell készülni ma délután és szombat–vasárnap egész nap.

Hogyan lesznek nyitva a boltok?

A plázák úgy tartanak nyitva, mint más hétvégéken, többnyire este 9-ig. Szenteste napján viszont délután 2-kor minden bezár. Ezután csak a nonstop üzletek, a benzinkutak, büfék és éttermek tarthatnak nyitva.

– Többet vásárolnak a magyarok, mint az előző években, ezért minden bizonnyal nagyobb lesz az utolsó roham is az üzletekben – mondja Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. – Arany hétvégén mindig a legerősebb a forgalom. Aki most vásárol, számítson hosszú sorokra. A kereskedők mindent elkövetnek, hogy a tumultusból a vásárló minél kevesebbet érzékeljen – jelezte Vámos.

A Blikk tippje:

Ha az utolsó pillanatban vásárolna, nincs mit tenni: több időre lesz szüksége a kígyózó sorok miatt. A nyitáshoz közeli órákban még megúszhatja a hosszas várakozást!

Így találjunk patikát, orvost

– A gyógyszertárak a karácsony előtti hét végén normál nyitvatartási idejük szerint, december 24-én pedig általában a szombati rend szerint tartanak nyitva, de érdemes előre tájékozódni, mert előfordulhat, hogy némelyik hamarabb zár vagy ki sem nyit – tájékoztatott Marjai Tamás, a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója. Ünnepnapokon alapvetően minden patika zárva lesz, így csak az ügyeleti és készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakban lehet majd gyógyszerhez jutni.

A Blikk tippje:

Internetes adatbázisokban kereshetők meg legegyszerűbben a nyitva tartó patikák (például az OGYÉI oldalán: https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/), a gyermekorvosi ügyeletek például Pest megyében és a fővárosban megtalálhatók a http://gyermeksos.hu oldalon. A települési és kórházi internetes oldalakon is talál információt az ünnepi ügyeletekről.

Milyen forgalom várható?

Az Útinform közben arra figyelmeztet, hogy csütörtöktől folyamatosan nőhet a forgalom a közutakon, különösen az M1-M0-M5-ös autópályán. A karácsony előtti utolsó hét végén ez fokozottan igaz, mert sokan december 23-án este vagy szenteste után, december 25-én és december 26-án indulnak majd útnak.

A Blikk tippje:

Az aktuális közúti információk megtalálhatók az utinform.hu oldalon. Itt is igaz: a csúcsforgalmi időszakokat kerülve érdemes korán reggel útnak indulni, illetve, ha lehet, kerülni a forgalmas ünnepi napokat.

Ha busszal, vonattal utazna

Nem lehet megszokásból közlekedni Budapesten sem. A mostani hét végén gyakrabban járnak a BKK-járatok. Szenteste napján csak délután 4-ig, utána már csak éjszakai buszok közlekednek. Az utolsó metrók 15.29 és 15.54 között indulnak. A Volánbuszokból és a vonatokból kevesebb jár szentestén, a két karácsonyi napon pedig az ünnepi menetrend lesz érvényben, ugyancsak ez érvényes a vasúti járatokra.

A Blikk tippje:

Tájékozódjon a menetrendi oldalakon az indulási időkről (pl. menetrendek.hu). Jó tudni, hogy a távolsági busz- és vonatjáratokon a mai nap és december 22-e számít a csúcsnak, ekkor utaznak a legtöbben haza a szeretteikhez – ha elkerülné a tumultust, próbálkozzon vasárnap!

Ha parkol

A parkolásért most szombattól január 2-ig nem kell fizetni a fővárosban, illetve a nagyvárosok többségében sem.

A Blikk tippje:

Figyeljünk a pontos díjmentes időszakra, nehogy megszokásból kicsússzunk az időből, 2-a után már keményen bírságolnak, nincs kibúvó!

Forrás: Blikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Fidesz: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát

Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és...

Világgazdaság: “A szankciós politika a német gazdaságot fenyegeti, viszont a jelek szerint az orosznak kifejezetten jót tesz.

Blikk: A németek szerint Vlagyimir Putyin a "tervezett karbantartást" követően nem nyitja majd újra a gázcsapot Európa felé...

Csecsen vezető: Ha Putyin nem állít meg minket, Berlinig megyünk! – videó

Magomed Daudov szerint a csecsen harcosok szent háborút folytatnak. Egy Twitteren megjelent videón Magomed Daudov, a csecsen parlament elnöke többek...

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás jogosultsági feltételei

Cikkünkben a rehabilitációs, rokkantsági ellátásra való jogosultság feltételeit, jogszabályi hátterét járjuk körbe. Sokszor teszik fel azt a kérdést, hogy...
facebook