1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Novák Katalin lisztes zsákokat adott át Szomoron

Dátum:

Megosztás:

Novák Katalin köztársasági elnök részvételével tartották pénteken a szomori sportcsarnokban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét.

Bejelentették, hogy a súlyos aszály ellenére ezer tonna búza gyűlt össze az idei évben.

Novák Katalin csütörtökön és pénteken megyénkbe látogatott. Csütörtökön Esztergomban megtekintette a felújítás alatt lévő esztergomi bazilikát, gyertyát gyújtott Mindszenty József bíboros, hercegprímás sírjánál, vállalkozói fórumon vett részt.

A Szomoron rendezett pénteki ünnepségen elsőként Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, országgyűlési képviselő mondta el gondolatait. A politikus kiemelte, hogy a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Kárpát-medencei programnak az adományozó ünnepség a legszebb része, hiszen jelen voltak azok is, akik kaptak az összegyűjtött búzából.

A hagyománnyá érett kezdeményezés kapcsán megjegyezte, hogy a gazdák nem csökkentették és nem szüntették meg azt a fajta adakozó szellemiséget, amely az eltelt esztendőkben is jellemezte őket, hanem minden évben egyre többen és egyre nagyobb számban adakoztak.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója hangsúlyozta, biztos, hogy a pandémia, a háborús és gazdasági krízis nyomán ugyan megbicsaklik az ember hite, de bízik benne, hogy Jézus Krisztus hitéből merítve meglesz jövőre is az ezer tonna búza. Beszéde végén megáldotta a jelenlévőket.

Nagy István agrárminiszter kijelentette, hogy a magyar gazdák alkotása, munkájuk gyümölcse nem más, mint maga az élet. Úgy tartja, hogy aki mezőgazdaságban, vagy élelmiszeriparban tevékenykedik, az hozzájárul ahhoz, hogy az asztalunkon ott legyen a megszeghető kenyér. Megjegyezte, hogy a magyar társadalom mindig számíthat a gazdák kitartó munkájára, úgy a gazdálkozók is számíthatnak a kormány segítségére.

A miniszter végül bejelentette, hogy hosszú hónapokig tartó intenzív tárgyalások után az Európai Bizottság jóváhagyta az európai uniós agrártámogatások felhasználásával kapcsolatos stratégiai tervet.

Oklevelet kaptak az adományozók

Győrffy Balázs felidézte, hogy a program 2011-es indulásakor még csak tíz tonna búza gyűlt össze. Idén több mint 8000 gazdálkodó csatlakozott a kezdeményezéshez, emellett sok pénzbeli és természetbeli adomány is érkezett. Nagy István kiemelte, hogy a MAGOSZ révén a program szellemisége a határon túli magyarság révén teljesedett ki. A kezdeményezés a Kárpát-medencei gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogásának nemes gondolatából az egyik legjelentősebb tömeget megszólító, nemzeti szintű karitatív megmozdulásává vált. A rendezvényen az adományozottak egy részének az adománylevelet és a Magyarok Kenyere lisztes zsákot Novák Katalin, Győrffy Balázs és Jakab István adta át.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke szerint hatalmas összefogás kell ahhoz, hogy az emberek megérezzék azt, hogy egy nemzet vagyunk és minden körülmények között tudjuk egymást segíteni.

A legfrissebb hírek itt!

Az ünnepségen részt vett többek között dr. Kancz Csaba főispán, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Erős Gábor és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselők, dr. Balogh Zoltán, a NAK megyei szervezetének elnöke és Nagy György szomori polgármester is. A rendezvényen oklevelet kaptak a programot segítő vállalatok képviselői.

kemma

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...