15 C
Budapest
2024. február. 27. kedd

Novák Katalin elmozdítását hiányolja az ellenzék Orbán Viktor bejelentése után

Dátum:

Megosztás:

Egymás után reagáltak az ellenzéki pártok a kormányfő által bejelentett alkotmánymódosítási kezdeményezésre a kegyelmi ügyben.

A miniszterelnök a Facebookon csütörtök délután bejelentette, hogy a pedofil elkövetőknek nem jár bocsánat, ezért alkotmánymódosítást nyújtott be, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyerekek sérelmére elkövetett bűncslekemény esetén az elkövető elnöki kegyelmet kaphasson.

A döntés előzménye, hogy K. Endrét, a bicskei gyerekotthon korábbi igazgatóhelyettesét a bíróság kényszerítésért jogerősen három év négy hónap börtönre ítélte, miután a férfi az egyik gyermekáldozat nevében írt meg egy vallomást, ami arról szólt, hogy az igazgató elleni vádak kitalációk, vallomását a sértett visszavonja. Novák Katalin később végrehajtási kegyelemben részesítette a férfit.

A DK képviseletében Dobrev Klára, a párt EP-képviselője a Facebookon azt közölte: Orbán Viktor „mai videóüzenete nyílt beismerése annak, hogy Novák Katalinnak mennie kell.

„Egy vérszegény alaptörvénymódosítás nem elég, egyetlen dolog jelenthet megoldást, a köztársasági elnök azonnali leváltása.

Szégyen, hogy éppúgy, ahogy Novák Katalinnál, úgy ma Orbán Viktornál is elmaradt a szembenézés, a bocsánatkérés és a felelősségvállalás. Újra bebizonyosodott: a hatolom valójában nem a gyerekeinket védi, hanem a saját kutyájuk kölykeit” – fogalmazott Dobrev Klára.

Dobrev-post

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom nemrég megválasztott elnöke szerint Orbán Viktor kimondta, hogy Novák katalin egy pedofilsegítőnek adott kegyelmet, és „ennyi a lényeg”. Hiányolta, hogy a miniszterelnök nem beszélt az ügyben együttműködő Varga Judit és Novák Katalin elmozdításáról. Donáth Anna azt üzente a köztársasági elnöknek, hogy ezután méginkább le kell mondania és pénteken találkoznak a Sándor-palotánál, ahova a Momentum demonstrációt hirdetett meg.

Donáth-post

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is a Facebokon reagált. Azt írta, hogy Orbán Viktor a pártja által benyújtott javaslat nyomán egy félmegoldással állt elő. Saját javaslatában ugyanis nemcsak a pedofilokra vonatkozott a tilalom, hanem a kapcsolódó ügyekben az őket segítőkre vagy a zsarolókra is.

Szégyennek nevezte, hogy olyan köztársasági elnöke van Magyarországnak, akinek nincs annyi erkölcsi érzéke, hogy ezeket az eseteket magától meg tudja ítélni.

Dúró-post

A Jobbik a párt Faceook-oldalán jelentetett meg egy bejegyzést, amely szerint „az a köztársasági elnök, aki egy pedofil bűncselekményben bűnrészes ember számára kegyelmet ad, csak egy dolgot tehet: visszavonja azt és lemond!”

Jobbik.post

A Párbeszéd állásfoglalása szerint Orbán Viktor Novák Katalin kegyelmi döntésére reagáló videója nem más, mint színtiszta beismerő vallomás. A párt szerint bűnös az is, aki „az ilyen bűnözőket védi, az ügyüket elhallgatja, eltussolja, őket mentegeti, kegyelemben részesíti, kitünteti”.

„Orbán Viktor mostani nyilatkozatával nem tesz mást, mint sokadik alkalommal gyáván megfutamodik egy menthetetlen ügy elől, miközben eddig védte a pedofil bűncselekményeket elkövető fidszeseket, Kaleta Gábort, Fohsz Tivadart és így tovább. Ez eső után köpönyeg, nem válasz arra, hogy Novák Katalin miért adott kegyelmet K. Endrének” – írták.

A párt követeli, hogy a mindenkori köztársasági elnök – így Novák Katalin is – indokolja meg a kegyelmi döntéseit; erről határozati javaslatot is benyújtottunk, továbbá követeli Novák Katalin azonnali lemondását.

Facebook-post

Török Gábor politikai elemző pedig ezt a képet osztotta meg a miniszterelnök alkotmánymódosítási bejelentése után a Facebookon.

Facebook-post

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Rövidesen tisztázódhat egy fontos dolog a kegyelmi ügy kapcsán

Hamarosan lezárul a vizsgálat, mely azt hivatott kideríteni, hogyan kerülhetett bele a Kúriai Döntések című folyóiratba a kegyelmi...

Rémálom Piliscséven: buszsofőr manőverezett a sínen, amikor jött a vonat – videó

A sorompót is letörő sofőrnek nagy szerencséje volt, mert még pont át tudott hajtani az állomásra érkező vonat...

Végre egy nagyon jó hír a Windows 11-et használóknak

A frissítéseknél jön a könnyítés. Már teszteli a Microsoft a Windows 11 várhatóan idén ősszel befutó 24H2 főverziójában érkező...