6.6 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Novák Katalin az ENSZ-közgyűlésen mondott beszédében hangsúlyozta, hogy “Magyarország határozottan elítéli Oroszország agresszióját Ukrajnával szemben”, .. azonban a román elnök szerint Novák Katalon nem írta alá a közös álláspontról szóló dokumentumot!

Dátum:

Megosztás:

Az ukrán területek bekebelezését elítélő közös államfői nyilatkozatról hiányzik Novák Katalin neve

– nyilatkozta a román elnök.

Közép- és Kelet Európa államfői közös nyilatkozatban ítélték el az orosz agressziót és a pénteken bejelentett annexiót, és álltak ki közösen Ukrajna mellett. A nyilatkozat 9 államfő írta alá, Novák Katalin magyar államfő viszont nem, derül ki a román elnök bejegyzéséből.

A nyilatkozat szövege a következő:

„Mi, Közép- és Kelet-Európa országainak elnökei, amelyeknek vezetői ellátogattak a háború sújtotta Kijevbe, és saját szemükkel győződtek meg az orosz agresszióról, nem hallgathatunk mikor Oroszország nyíltan megsérti a nemzetközi jogot, ezért a következő nyilatkozatot tesszük:

Megerősítjük, hogy támogatjuk Ukrajna szuverenitását és területi egységét. Nem ismerjük el és soha nem fogjuk elismerni Oroszország azon törekvését, hogy annektálja Ukrajna bármilyen részét.

Szilárdan kiállunk a 2008-as NATO-csúcs döntése mellett, mely Ukrajna eljövendő NATO-tagságáról szól.

Támogatjuk Ukrajnát az orosz invázió elleni védekezésben, követeljük, hogy Oroszország azonnal húzódjon vissza az összes megszállt területről és felszólítjuk az összes Szövetségest, hogy jelentősen növelje az Ukrajnának szánt katonai segítséget.

Mindenkit, aki agresszív bűnöket követ el, felelősségre kell vonni.”

A szlovák államfő hivatalos oldalán elérhető nyilatkozatot aláírta Zuzana Čaputová (Szlovákia köztársasági elnöke), Miloš Zeman (Csehország köztársasági elnöke), Alar Karis (Észtország elnöke), Egils Levits (Lettország elnöke), Gitanas Nauseda (Litvánia elnöke), Stevo Pendarovski (Észak-Macedónia elnöke), Milo Đukanović (Montenegró elnöke), Andrzej Duda (Lengyelország elnöke) és Klaus Iohannis (Románia elnöke).

A legfrissebb hírek itt!

Ez azt jelenti, hogy Magyarország az egyetlen a Visegrádi Négyek közül, melynek elnöke nem csatlakozott a régiós kezdeményezéshez.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy az uniós álláspont alapján Magyarország nem fogadja el az ukrán területeken tartott népszavazás eredményét, illetve előzetesen jelezte: azt sem fogadja el, ha Oroszország annektálja a megszállt területeket.

Novák Katalin az ENSZ-közgyűlésen mondott beszédében hangsúlyozta, hogy “Magyarország határozottan elítéli Oroszország agresszióját Ukrajnával szemben, ami lerombolta a békét Európában, drámai szenvedést okoz az embereknek és súlyos hatással van a világ rendjére is.”

A magyar elnök Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekményekről kijelentette, hogy azokat dokumentálni kell, kivizsgálni és nemzetközi bíróság elé állítani az elkövetőket.

euronews nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...