22.7 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

Novak Djokovics: „Igazságtalan az oroszok kizárása, össze kell fognunk!”

Dátum:

Megosztás:

A héten kezdődött el az év második Grand Slam-tornája, a Roland Garros, de miközben Párizsban pattog a labda, olyan hírek tartják lázban a teniszvilág kedvelőit, miszerint az ATP nem oszt világranglistapontokat az idei wimbledoni teniszbajnokságon.

A szervezet döntése egyértelmű, ezzel a lépéssel jelzik Wimbledon felé:

nem tartják igazságos ítéletnek az orosz és belorusz játékosok kizárását a tornáról.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a hír: Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt a wimbledoni tenisztorna szervezői is szankciókkal sújtják az orosz és belorusz játékosokat, és kitiltják őket az idei versenyről. Hatalmas meglepetéssel szolgált ez a döntés, hiszen eddig még nem volt példa arra, hogy orosz és belorusz indulókat zárjanak ki egy tornáról „Vlagyimir Putyin háborúja” miatt.

Az ATP döntése az eddigiekben mindössze annyi volt, hogy elindulhatnak az érintett két ország teniszezői a tornákon, de nem viselhetik országuk színeit a nevük mellett. Helyette csak egy fehér, egyszínű zászló jelenhet meg a hivatalos portálokon és az eredményjelzőkön. Többek között azért is problémás az orosz és belorusz játékosok kollektív kizárása Wimbledonból, mivel a férfi egyes világranglistájának második helyezettje az orosz Danyiil Medvegyev, így rajta kívül is számos világsztár hiányozhat a tenisztörténelem egyik legnívósabb tornájáról idén nyáron.

Novak Djokovics, a wimbledoni torna címvédője már szűk egy hónappal korábban jelezte: botrányos döntésnek tartja a rendezők álláspontját, és még a belgrádi versenye közben kifejtette, hogy nem tartja jó lépésnek, ha a politika beleavatkozik a sportba. A 35 éves világelső, aki a háború sújtotta Szerbiában nőtt fel, azt mondta:

a sportolók nem tehetnek a katonai konfliktusról.

tennisz,oroszok kizárása,igazságtalan

Mindig is el fogom ítélni a háborút, soha nem fogom támogatni, magam is a háború gyermeke vagyok. Tudom, hogy ez milyen érzelmi megrázkódtatással jár, milyen traumákat szül. Szerbiában mindannyian tudjuk, mi történt 1999-ben. A Balkánon több háborúnk is volt a közelmúltban. Ezzel együtt nem támogatom a wimbledoni döntést, szerintem őrült. Nem eredményez semmi jót, ha a politika beavatkozik a sportba

– mondta még április derekán.

Az ATP súlyos döntésre szánta el magát

A napokban közölte a Profi Teniszszövetség (ATP), hogy nem ért egyet az orosz és belorusz sportolók kizárásával a wimbledoni tornáról, így nem írja jóvá a játékosoknak az ott szerzett világranglistapontokat. Djokovics természetesen ezúttal sem maradt szótlan az eddig példa nélküli döntést követően, kijelentette, most kell összefogniuk a játékosoknak, és megmutatni Wimbledonnak, hogy rossz döntést hozott. Mert szerinte ha az életben egy hibás, igazságtalan döntés születik, az ellen fel kell lépni.

Sajnálom, hogy a wimbledoni torna vezetősége a döntés meghozatala előtt nem volt hajlandó kommunikálni sem az ATP-vel, sem a WTA vezetőivel. Annak viszont örülök, hogy az ATP-vel közösen a játékosok összefogtak, mert ha rossz döntés születik, akkor azt a játékosoknak muszáj hangoztatniuk, és következményeket követelniük, mert ez nincs így helyén. Természetesen csalódott vagyok amiatt, hogy Ausztrália után Wimbledonban sem tudom megvédeni a pontjaimat, így összesen négyezer világranglistaponttól esek el tehetetlenül

– utalt ezzel arra a világelső, hogy az év elején – koronavírus elleni oltatlansága miatt – nem indulhatott címvédőként az Australian Openen.

vadhajasok

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Brüsszelben ismertették a tervet, hogyan fosztanák meg hazánkat az uniós elnökségtől

Az erről szóló tájékoztatón Gwendoline Delbos-Corfield baloldali francia EP-képviselő lényegében elismerte, a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt büntetnék a...

Novák Katalin személyesen látogatta meg a Koszovóban megsérült magyar katonákat

„A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik” – fogalmazott. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán...

Az Egyesült Államok azonnal szankcióval sújtotta Koszovót

Pristina ki lett zárva egy nemzetközi hadgyakorlatból. Az Egyesült Államok először sújtotta szankcióval Koszovót az albán nemzetiségű polgármesterek megválasztását...