20.3 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Norbi és Fördős Zé a Facebookon esett egymásnak Benke Laci bácsi miatt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Konyhafőnök zsűritagja szerint a fitneszguru kirohanása nem más, mint hatás- és lájkvadász, PR-szagú manipuláció.

Norbi és Fördős Zé a Facebookon esett egymásnak Benke Laci bácsi miatt

Ahogy megírtuk, Schobert Norbert szombaton kemény hangvételű posztban szólt be Benke Laci bácsi kritikusainak, miután a 68 éves mesterszakács nemrég kórházba került. Szerinte ezt a róla az utóbbi hetekben megjelent, alaptalanul vádaskodó, negatív cikkek és kommentek tették vele.

“Miért kellett ezt a jószívű, idős Nagymestert a rosszullétbe kergetni?” – kérdezi felháborodva.

Külön kitér a Konyhafőnök zsűritagjára, Fördős Zé-re, aki korábban azt nyilatkozta, Laci bácsi nem jutott volna tovább a műsorban azzal a tudással és szemlélettel, amivel rendelkezik. Norbi erre válaszul annyit üzent:

“Fördős Zé! Tanulj meg főzni! Részemről csak egy mondat: Csakazértis Laci Bácsi!”

Nem kellett sokat várni Zé válaszára, ami szintén a Facebookon jelent meg, és nem szűkölködik odamondogatásban.

Változtatás nélkül közöljük:

“Nagyon úgy tűnik, hogy Laci bácsival kapcsolatban már megint meg kell szólalnom… Sok helyen lehozták Update Norbert szombat reggeli posztját, mindjárt rá is térek Norbira, de először a legfontosabb: Laci bácsinak mielőbbi jobbulást kívánok, remélem, hamar meggyógyul. Bár ő maga azt nyilatkozta, hogy elsősorban a veséjével kapcsolatos probléma miatt feküdt be, ha az állapotát az őt körülvevő mostani felhajtás és az én személyes véleményem is rontotta, akkor azt én tényleg sajnálom. 68 évesen nyilván nehezebb már egy ilyen váratlanul kialakuló ügyet a helyén kezelni.

Ugyanakkor nem hagyhatom, hogy Norbi hatás- és lájkvadász, a saját üzletét reklámozó, manipulatív és álszent posztjában az én nevemet összemossa valamiféle fiktív, homárt zabáló, a nagyapáink gasztronómiai örökségét az asztalról lesöprő fantommal. Véleményem a Laci bácsi-féle videókkal kapcsolatban megtalálható a neten, bárki elolvashatja, aki épp formálja az álláspontját az ügyben. Azt állítottam többek közt, hogy az ott látható ételek, alapanyag-párosítások, technológiák nem felelnek meg egy csomó mai elvárásnak. Mint ahogy azt is, hogy Benke Laci bácsival amúgy semmi bajom, a gasztronómia világa egy szabad hely, és ettől izgalmas. Továbbra is tartom magam ezekhez, és itt még egyszer hangsúlyozom:

Benke Laci bácsi számomra soha nem volt ellenség vagy nemkívánatos személy. Viszont fenntartom magamnak a jogot arra, hogy lehessen véleményem, ahogy bárki másnak, még akkor is, ha az adott esetben valakinek nem tetszik.

Norbinak is van egy véleménye, ami valójában sokkal inkább tűnik nekem egy előre megszerkesztett, enyhén PR-szagú manipulációnak, ahol én egy személyben testesítek meg minden gonosz internetezőt, aki Laci bácsit kórházba juttatta (és nem mellesleg adott esetben kikezdi Norbi céges érdekeit).

“Divatos gasztrobloggerek aljasan összevágott videókkal támadják a vidám főzés Atyját”, “Nagyapáinkat sírba gyalázzák, miközben ők a kis szegény ételükkel az ünnepi asztal mellett ülnek.” Kikről beszélsz, Norbert? Vagy csak tudod, hogy féligazságokkal is simán eléred a hatást? Rejtett piaci érdeket feltételezel, de közben Teletálról és update1.hu-ról beszélsz a posztban? És a végén még Albert Györgyi-zel is? Azzal semmi baj nincs, ha kiállsz Laci bácsi mellett, de a belemagyarázásodból és az uszításodból én azt érzem, hogy az üzleti érdekeidet félted.

Azt üzented, tanuljak meg főzni. Ha tudnád, hogy én hogyan főzök, akkor azt is tudnád, hogy soha nem konfitált biokacsát sütögetek, hanem előszeretettel foglalkozom azokkal a témákkal, amik most a szemedben pont értékesek lettek: az egyszerű alapanyagokkal és a hétköznapi magyaros kajákkal.Elég sok receptemben épp a retrónak gondolt magyar ételeket főzöm meg (amiért persze ott és akkor szintén kapom az ívet, ez már csak ilyen).

Bízom benne, hogy Laci bácsi mielőbb újra főzni fog. És bízom benne, hogy egyre többen főznek majd maguknak egyszerű, hétköznapi kajákat ahelyett, hogy egészségesnek titulált készételekre és ételfutárokra szórnák a pénzüket – egy update, azaz frissítés sosem árthat!”

 

Norbi erre a levélre egyelőre nem reagált, azonban vasárnap délután élőben bejelentkezett a kórházból, ahol Laci bácsit ápolják. A videóból kiderül, hogy az idős szakács jobban van, nagyon meghatja, hogy ennyien aggódnak érte, és jövő szombaton már egy fonyódi böllérversenyre készül.

Te kinek adsz igazat a vitában?

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...

A DK 100 ezer forintot adna millióknak, eltörölné az áfát és 1000 forintért adna országos bérletet.. – Szólj hozzá!

A DK, és a Dobrev-Gyurcsány páros szerint most nem újabb "megszorításokra" van szükség, hanem ellenkezőleg. A Demokratikus Koalíció átfogó...