11.2 C
Budapest
2023. március. 30. csütörtök

Nógrádi szerint a levegőből nem lehet szétverni az Iszlám Államot

Dátum:

Megosztás:

forrás: 180 perc/Kossuth Rádió

Fontos tisztázni, hogy Európából vagy a Közel-Keletről jöttek a párizsi merénylők, és azt is, hogy szárazföldi csapatok nélkül nem lehet szétverni az Iszlám Államot, amely ellen a nyugatiakat a szír rezsim hadserege is segítheti – erről beszélt a Kossuth Rádióban Nógrádi György egyetemi tanár.

Az alapkérdés továbbra is az a párizsi merényletek kapcsán, hogy az elkövetők vagy azok zöme Európában élő második, harmadik generációs családból származik-e vagy az elmúlt napokban, hetekben bejött migráns. „Ez teljesen más” – mondta a 180 percben Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

nogradi

Teljesen új helyzet a mai, amikor a terrorveszély drasztikusan megnövekedett. Ennek jele a párizsi merénylet – hangsúlyozta az egyetemi tanár, aki azt is megjegyezte, a franciaországi támadásokkal egy időben merénylet volt Libanonban és Irak fővárosában, Bagdadban is, szinte ugyanannyi halottal. Mivel azonban ezek nem Európában történtek, a világsajtó nem kapta föl rá a fejét.

Nógrádi szerint a szír kormányerő is támogathatja az IÁ ellen harcoló nyugatiakat

Nógrádi György arról is beszélt, „neki nagyon fájt”, hogy Barack Obama amerikai elnök azt nyilatkozta, továbbra sem küld szárazföldi csapatokat a Közel-Keletre. Hozzátette: a franciák álláspontja, akik szét akarják verni az Iszlám Államot az, hogy a légierő bevetésével olyan fölényt kell biztosítani, hogy utána bármi megtörténhessen. Ezt, mint a szakértő fogalmazott, elfogadja, ha a bármi szárazföldi csapást jelent, mert légierővel eddig nem nyertek háborút. Megjegyezte, hogy a szárazföldi haderő lehet iraki, iráni vagy szír kormánycsapat, valamint a merényletsorozat következményeként a nyugati hatalmak akarata ellenére fölértékelődött Oroszország és a szíriai Aszad-rezsim.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Somogyi Erika: jó ebédhez szól a nóta – videó

Jó étvágyat kívánunk! https://www.youtube.com/watch?v=BFlZvpoSH-Q YouTube Hirmagazin.eu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború. Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét...

A drágulással kapcsolatban is üzent a magyar vásárlóknak a Tesco-vezér

Pálinkás Zsolt szerint tetőzött az élelmiszerárak inflációja, Magyarország pedig jó hely üzletelni. .. Hogy aztán ez mit is jelent,...

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

Újabb húsz százalékkal lesz olcsóbb a magyarok kedvenc sajtja. Borítékolható, hogy nem marad el a válasz a többi...