13 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 – Ma reggel

Recep Tayyip Erdogan teljhatalmat szeretne, mert az abszolút többséggel nem tudja elérni stratégiai céljait. Ahhoz, hogy az államfői jogköröket megváltoztassák, kétharmados többségre van szüksége a parlamentben. A török államfő hisz abban, őt teremtette a Jóisten/Allah arra, hogy Törökországból egyszemélyi diktatúrát, egy elnöki rendszert csináljon – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Ez olyan üzeneteket sugall, ami Európából nézve rendkívül fura. A brüsszeli csúcs kapcsán azt mondta, reméli, hogy a miniszterelnöke (Ahmet Davutoglu) sok pénzzel tér vissza.

Az ígért 3 milliárd euróból azonban mindössze 100 millió eurót kapott meg, ez az összeg 3 százaléka. Eddig azonban Törökország sem tett túl sokat, noha „két perc alatt meg tudnák akadályozni” a migránsok áramlását – tette hozzá a szakértő.

Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete

Törökországban egyébként – utalt a hétvégi robbantásra – ugyanazt a káoszt látni, mint Belgiumban. A lakosságot nem lehet felkészíteni arra, egy robbantásra hogyan reagáljon. Elvileg rendkívül egyszerű, a gyakorlatban szörnyű nehéz – jegyezte meg.

Bármikor robbantás van, azért Törökországban a kurd pártot, a PKK-t teszik felelősség függetlenül attól, közük van-e hozzá vagy nincs. A török államfő egyébként olyan szabályokat hozott, miszerint a parlamentbe csak 10 százalék feletti pártok kerülhetnek be, a kurdok azonban ezt az akadályt megugrották. A török belpolitika tehát egy rendkívül érdekes mozgásban van, amit ma még Erdogan irányít – fejtette ki.

„Kivitelezhetetlen Merkel ötlete”

Annak kapcsán, hogy Angela Merkel német kancellár szerint olyan egyezségeket kellene kötni az észak-afrikai országokkal, mint Törökországgal, Nógrádi György elmondta: a líbiai egységkormánynak nincs megfelelő hatalma, eddig többször felbomlott, a több százezer átkelésre váró migránssal szemben rendkívül komoly katonai erő kellene, ilyen pedig nincs. Az ötlet kiváló, csak kivitelezhetetlen – szögezte le.

Nógrádi: kiváló, de kivitelezhetetlen Merkel ötlete
Angela Merkel német kancellár. Fotó: EPA/Jens Wolf

A CDU-SPD népszerűsége zuhan. Jelenleg a kormánykoalíciónak többsége sincs Németországban, mert a lakosság elfordult tőlük.

Egyetlen mutató tekintetében ment Merkel feljebb, ezt közli állandóan a német közszolgálati televízió, a valóságban a kancellár népszerűsége jön le.

Kérdés, hogy Merkel elindul-e még egyszer, és ha igen, milyen eredményt ér el, mert az elmúlt két évben a migránskérdésben nyújtott teljesítménye katasztrofális – hangoztatta a szakértő.

Beszélt arról is, hogy az Egyesült Államok B52-es nehézbombázókat vet be az Iszlám Állam ellen. Nógrádi György emlékeztetett arra, Barack Obama amerikai elnök azt ígérte, hátralévő (elnöki) hónapjaiban megszünteti az Iszlám Államot.

A precíziós bombákkal óriási károkat lehet okozni, Rakkában pedig olyan alagútrendszer van, amelyet hagyományos bombákkal nem lehet támadni.

Ezzel szerinte újra vissza lehet szorítani az iszlám Államot, de a megsemmisítéséhez szárazföldi erő kell. Nem tudni, hogy a háttérben milyen megállapodás született az amerikaiak, az oroszok, az irakiak és a szíriaiak között.

Meglátjuk, hogy a precíziós fegyverekkel képesek lesznek-e stratégiai áttörésre – mondta a biztonságpolitikai szakértő.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Putyin az ukránokra küldi a világ legbrutálisabb harcosát: a másfélmázsás legenda beáll a hadseregbe

Igazi politikai nagyágyút, az ökölvívás nehézsúlyú orosz világbajnokát is besorozza Oroszország katonának az Ukrajna ellen vívott háborúban. A boksztörténelem...

Ilyen még nem volt, közvetlen közelről lőtte egymást a harcban álló két fél – videó

21. századi tankcsata: közvetlen közelről lőtték egymást az oroszok és az ukránok https://twitter.com/i/status/1575267764805070848 Twitter, mandiner Hirmagazin.eu

Bagdad bekérette Irán nagykövetét a halálos áldozatokkal járó iráni dróntámadások miatt

Az iraki külügyminisztérium közleménye szerint bűncselekmény történt, mert a halálos áldozatok között polgári személyek is voltak. A legfrissebb hírek...

Kunhalmi: Ha a Fidesz azt hiszi, hogy ettől több gyermek fog születni, akkor téved!

Az MSZP-s politikus a szülészetek rendbetételét követelte a kormánytól. Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szerdán tüntetést szervezett több, az...