-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Nógrádi: ideges lett a német diplomácia a V4-ektől

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 Ma reggel

A német diplomácia a V4-es csúcs előtt igen ideges volt. Ez korábban nem volt jellemző. Gyakorlatilag minden V4-es fővárosba bementek, és megkérdezték az illetékes állami vezetőt, hogy mi a cél. Attól féltek, hogy a V4-ek olyan döntést hoznak, mely Angela Merkel német kancellár mozgásterét behatárolják – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: a V4-ek rendkívül puha döntést hoztak, miszerint adnak még 30 napot Görögországnak. (…) Azt is látni kell, hogy Merkel népszerűsége a világban nőtt, mert a kurdok, és nagyon sokan mások úgy érzik, ami a kancellár tesz, csodálatos, Európában azonban, ahol a realitásokat látják, rendkívüli mértékben zuhan. Angela Merkel pozíciói Németországban romlanak, nagyon sok vezető saját pártján, a CDU-n belül is elhatárolódik tőle.

Nógrádi: ideges lett a német diplomácia a V4-ektől

A brüsszeli csúcs egyik témája nyilván a migráció kérdésköre lesz, a másik pedig a brit pozíció, hogyan tudják elérni, hogy Nagy-Britannia népszavazás után benn maradjon az unióban – mondta Nógrádi György.

Kőkeményen zsarolja Törökország az EU-t

Jelenleg Szíriában már lehetetlen megmondani, ki kivel van. Törökország kőkeményen zsarolja az Európai Uniót, és tudja, hogy ezt megteheti. Görögország nincs abban a helyzetben, hogy megállítsa a görög szigeteknél a migránsokat. Rákényszeríthető erre, de annak az az ára, hogy elengedjék a görög adósság jelentős részét.

A túloldalon viszont a török középhatalmi pozíciókat veszélyezteti a szír polgárháborúnak az az eleme, miszerint a kurdok autonómiát kapnak. A törökök kiegyeztek az iraki kurdokkal, gyűlölik a szíriai kurdokat, át akarnak menni szárazföldi erőkkel, de nem azért, hogy az Iszlám Államot szétverjék, rendszeresen az ottani kurdokat bombázzák, amiért már az amerikai hadvezetés is szót emelt. Törökország tehát egy középhatalmi pozíciót játszik, és mindenkivel, aki a térségben jelen van, szembekerült – szögezte le.

Kaotikus helyzet állhat elő

A valóságban a törökök számára az Iszlám Állam a harmadik veszélyforrás, az első a kurdok, a második pedig a szíriai kormány. Itt egy olyan kaotikus helyzet állhat elő, amire joggal mondta Münchenben Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, hogy a harmadik világháború szélére kerültünk, és visszatért a hidegháború. Erre Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter azt válaszolta, nem a hidegháború jött vissza, hanem sokkal rosszabb, mert mások a frontok. Mindkettőnek igaza van – jegyezte meg a szakember.

Egy szárazföldi beavatkozásnál a kérdés, hogy közbeavatkozik-e Irán, illetve Oroszország. Ma ott tartunk, hogy egy sok ismeretlenes szír egyenlettel állunk szemben, és Bassár el-Aszad szíriai elnök az ország harmadát uralja, a többi terület az an-Nuszra Fronté, vagyis a felkelő csoportoké. A müncheni biztonságpolitikai tanácskozás előtt született egy fegyverszünet, ide azonban a két legfontosabb szervezet – az Iszlám Állam és az an-Nuszra Front – képviselőit meg sem hívták – vetette fel.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...