7.1 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Nógrádi György: Terrorista központok vannak a magyar határ közelében

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1/Ma Reggel

Épül a kerítés az osztrák-szlovén határon, ezenfelül Ausztria szigorúbb államvédelmi törvényt vezetne be. Macedóniában is mintegy 50 km hosszú kerítést húz fel a kormány. Egyre több forrás erősíti meg, hogy a volt Jugoszlávia területén sok lehet a dzsihadista, Boszniában mintegy 3000 alvó sejt bújhat meg, és az Iszlám Állam körülbelül 120 harcosa tért vissza Szíriából Koszovóba. Nógrádi György szakértő elemezte a legfrissebb fejleményeket az M1 Ma reggel című műsorában.

A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy Ausztriában a készülő törvény mellett nemrég elfogadtak egy olyan rendelkezést is, amelynek értelmében a központi kormány az önkormányzatok beleegyezése nélkül dönthet helyi migránstáborok kialakításáról. Óriási az ellenállás – tette hozzá.

Nógrádi György: Terrorista központok vannak a magyar határ közelében

Macedónia arra számít, hogy mostanában érkezhet meg az utolsó migránshullám, de ez csak akkor lesz így, ha Törökország tényleg zárni fog – hangsúlyozta Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a török zár megvalósulása után a figyelem Líbiára összpontosul majd. Az olasz miniszterelnök azt mondta korábban, hogy akkor fog föllépni az Iszlám Állam ellen, ha végre a világ elkezd foglalkozni Líbiával is. (Líbiából nagyon sok bevándorló érkezik Olaszországba.)

Érdemes számot vetni vele, hogy a jugoszláv háborúk következményeként a világ valamennyi háborújában zsoldosként részt vesznek volt jugoszláv állampolgárok. A Balkánon eközben jelentős számban élnek olyan muzulmánok, akik harcoltak a dzsihadisták oldalán is. (Egyes források szerint a muzulmánok lakta balkáni térségből csatlakoznak a legtöbben az Iszlám Államhoz, de azt is fontos hangsúlyozni, hogy a lakosság többsége egyáltalán nem szélsőséges.) Nógrádi György szerint Boszniában terrorista központok alakultak, de egyelőre nem jelentenek veszélyt Magyarországra és Európára.

Európa engedett Törökország zsarolásának

A török menekülttáborok kapcsán a biztonságpolitikai szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a mintegy 2 millió menekültnek csak a tizede tartózkodik a táborok területén, a többiek szabadon mozognak, dolgoznak, készülnek arra, hogy visszatérnek hazájába. Ez a probléma tulajdonképpen, mert hiába készülnek, ha nem tudnak visszatérni, akkor elindulnak Európába.

Az Európai Unió ezért kényszerült engedni a török zsarolásnak: az évi 3 milliárd euró, a vízummentesség eltörlése az EU területén, majd később Törökország felvétele az Európai Unióba – ez életveszélyes, mert az ország felvételével 85 millió muzulmán lesz egyszeriben az EU-ban, fejtegette Nográdi György.

Eltérő stratégiák

A törökök stratégiája három elemből áll. Bármi áron szétverni a kurd mozgalmakat, csak úgy engedik használni az országban lévő NATO-bázisokat, ha a Nyugat ezt elfogadja. A második lépcső, hogy bármi áron és azonnal meg kell buktatni Aszad szír elnököt, és egy törökbarát szíriai kormányt a helyére tenni. Végül csak a harmadik elem, hogy föl kell lépni az Iszlám Állam ellen.

Európa helyzete ehhez képest az, hogy Görögország nem tudja, nem akarja megvédeni határait, ezért a menekülteket az Európai Unión kívül kell megállítani. Ezt a feladatot kapta Törökország – mondta el Nógrádi György.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újabb tragédia: gázolt a vonat Érden

Halálra gázolt egy személyvonat egy embert Érden hétfőn délután – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. Elgázolt egy embert egy személyvonat...

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...