5.2 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekFőhírekNógrádi György: A merénylet után a világ egyértelműen Moszkva mellé állt -...

Nógrádi György: A merénylet után a világ egyértelműen Moszkva mellé állt – képek, videók

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a lapunknak adott interjúban beszélt a tegnapi moszkvai terrortámadásról. Elmondta, hogy miért állt érdekében az Iszlám Államnak egy merénylet, és hogy mi volt a világ reakciója az eseményekre.

Videó

– Az oroszok kőkemény bosszút fognak állni – nyilatkozta lapunknak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a tegnapi moszkvai terrortámadással kapcsolatban.

Moszkvai terrortámadás: Tizenegyen őrizetben, a halálos áldozatok száma száz fő felett

A mostani események azt jelentik, hogy Oroszországgal szemben az Iszlám Állam egy része föllépett. Ennek több oka is van. Az egyik a korábbi szovjet, majd orosz politika Afganisztánban, a másik a mostani orosz politika Szíriában, ahol rendszeresen lövik az Iszlám Állam állásait, és úgy érzi nagyon sok ország, hogy az Oroszországban élő muszlimok másodrangú állampolgárok. 

– jelentette ki Nógrádi György.Megmutatták a véres moszkvai terrortámadás elkövetőit.

Videó

A szakértő szerint érdekes, hogy el tudtak menekülni a támadók, már 11 embert letartóztattak, ami rengeteg dolgot mutat. – Nyilvánvaló, a világ propagandája föl fogja kapni, hogy miért Ukrajna felé, miért a front felé menekültek, ahol szinte lehetetlen az áttörés, de látszik az, hogy az oroszok le fognak számolni ezekkel az emberekkel. Érdekes, hogy ha ezek az emberek valóban fölkészült harcosok voltak, miért egy olyan menekülési irányt választottak, ahol esélyük sem volt.

Felidézte, hogy húsz évvel ezelőtt, 2004-ben Beszlánban volt egy nagy merénylet. Az oroszok ott is kőkeményen leszámoltak a terroristákkal, és nem tűrték, hogy elmeneküljenek, vagy hogy bármilyen tárgyalások legyenek.

Videó

Azzal kapcsolatban, hogy az ukrán nyilatkozatokban többek között az is olvasható, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök rendezte meg szándékosan a merényletet, a szakértő kifejtette:

Zelenszkij naponta ad egy interjút. Ezek az interjúk most már abszolút kontraproduktívak. Egyszerűen könyörög, újabb és újabb pénzt és fegyvert kér, de számomra az az érdekes, hogy egy picit az ukrán felső vezetés elveszítette a realitását. Most ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ez egy Oroszország által megrendezett merénylet volt. Ez nyilván felbőszíti Moszkvát. Ha a választások előtt mondta volna, annak lett volna logikája, de a választások után ez egyszerűen butaság, amit mond. Putyinnak nem volt szüksége arra, hogy egy merénylettel a saját hatalmát megerősítse, teljhatalma van. Ennél több hatalmat nem kaphat a kezébe. Nyilván bármi történik Oroszországban, az ukránok elítélik.

A mai ukrán propaganda rendkívül rövid távú.

Ebben a merényletben a világ egyértelműen Moszkva mellé állt. Az Egyesült Államoktól kezdve Nyugat-Európa vezetői, akik nem voltak hajlandók gratulálni Putyin megválasztásához, mind kifejezte a részvétét, együttműködését – jelentette ki a szakértő.

 Nógrádi György kitért arra is, hogy rendkívül érdekesen alakítják a háborút az oroszok. A katonák jelentős részét a peremterületekről viszik, az orosz nagyvárosok alig érzik meg a háborút. – Nemrég mondta valamelyik orosz vezető, hogy Kijevben előbb fog elfogyni a kenyér, mint Moszkvában a kaviár. Ez egy óriási igazsága ennek a háborúnak. Gyakorlatilag egyértelművé vált, hogy az az ukrán cél, hogy katonai győzelmet aratnak, az utópia. Itt valamilyen megállapodás kell. Az a kérdés, hogy lehetséges-e a megállapodás novemberig, az amerikai elnökválasztásig, vagy a választások után, ha Trump győz, új helyzet lesz – jelentette ki a szakértő.

Egy szépségkirálynő is meghalt a moszkvai terrortámadásban

A nőt két gyermeke és a férje gyászolja.

A 42 éves Jekatyerina Novoszelova, aki 2001-ben lett szépségkirálynő, azon áldozatok egyike, akiket a moszkvai terrortámadás során gyilkoltak meg maszkos fegyveresek. Azóta az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta a merényletet. A nő néhány éve költözött Moszkvába, két gyermeket – egy fiút és egy lányt – és a férjét hagyta hátra.

Twitter-post

Borítókép: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő (Fotó: Czimbal Gyula)

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work