-2.6 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Nógrádi György a kuruc magyaroknak üzent

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: Ma reggel/M1

Biztonsági okokból jelentkezzenek be a franciaországi labdarúgó Eb-re kiutazó magyarok a kinti nagykövetségen – tanácsolja Nógrádi György biztonsági szakértő. Felhívta a figyelmet, hogy az eseményre másfél millió turistát várnak, ám minden helyet, ahol a kirándulók megfordulhatnak, nem lehet megvédeni az esetleges terrorista támadásoktól.

Rendkívüli mértékben őrzik a francia tengerpartot a hatóságok, de ha feltűnik egy csónak az Iszlám Állam harcosaira emlékeztető utasokkal, tökéletes a pánik. Ez rendkívül rossz jel, azt mutatja, hogy a lakosságot nem lehet felkészíteni  éles helyzetre – mondta a Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az elemző annak kapcsán nyilatkozott, hogy Cannes-ban terroristának nézett filmesek keltettek pánikot, akik fekete egyenruhában, fekete zászló alatt gumicsónakon száguldottak a part felé.

Nógrádi György a kuruc magyaroknak üzent

„Ennyire ostoba egy rendőrfőnök nem lehet”

Nógrádi György arról is beszélt, hogy Manchesterben egy pokolgépnek vélt gyanús, ám mint utólag kiderült, ártalmatlan csomagot találtak, ami miatt elmaradt a Manchester United-Bournemouth mérkőzés az angol labdarúgó-bajnokság vasárnapi, utolsó fordulójában. Az elemző szerint ilyen tévedésért fejeknek kellene hullani. „Ennyire ostoba egy rendőrfőnök nem lehet” – fogalmazott.

Nógrádi György a kuruc magyaroknak üzent
Old Trafford, Manchester Fotó: EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nincs tökéletes védelem

Az esetek kapcsán a lényeg az, hogy nincs tökéletes biztonság, és Franciaország rendezőként így készül a labdarúgó Európa-bajnokságra, ahová körülbelül másfél millió turistát várnak. Nyilván a franciák mindent meg fognak tenni a biztonságért, de ennyi ember védelme lehetetlen. A francia vezető politikusok is azt mondták, nincs tökéletes védelem – tette hozzá a szakértő.

Nógrádi György szerint valószínű, hogy a terroristák nem a legjobban védett területeken követnének el merényletet, hanem kevésbé felügyelt helyszíneken, külsőbb kerületben, bevásárlóközpontban, moziban, színházban. Ennyi helyet védeni lehetetlen, akárcsak Franciaország rendkívül hosszú határait – fogalmazott. A szakértő felhívta a figyelmet, hogy az Eb után ráadásul jön a Tour de France biciklis verseny, amelynek több száz kilométeres szakaszát szintén nagyon nehéz védeni.

Kuruc magyarok

Az elemző megjegyezte, látatlanban azt mondja, a kiutazó magyarok rendkívül nagy százaléka nem fogja magát regisztráltatni, mert ez következik az egész eddig magyar történelemből. A délszláv háború idején a térségben tartózkodó magyarok sem indultak haza annak idején, ellentétben a németekkel, akik megfogadták kormányuk kérését. A magyar egy kurucmentalitás, nem ment haza – fogalmazott.

Nógrádi György a kuruc magyaroknak üzent
Pánik volt Cannes-ban Fotó: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Érdemes regisztrálni

Nógrádi György szerint azonban, ha valaki kiutazik Franciaországba, legyen nála a magyar nagykövetség telefonszáma, és jelentkezzen be, közölje a nevét, érkezési és tervezett hazautazási idejét. Ez akár egy telefonnal vagy e-maillel elintézhető. Hozzátette, magyar titkosszolgálati emberek is kiutaznak, hogy vigyázzanak a kintieket. Garantált biztonság azonban nincs, nem csak Franciaországban, sehol a világon – hangsúlyozta.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...