21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Nógrádi: Ekkora véletlenek és csodák nincsenek

Dátum:

Megosztás:

Az ügyészség vizsgálata szerint a szervezett bűnözés átszövi az olaszországi migránstáborokat. A bűnszervezetek ráéreztek, hogy a táborokra kiírt pályázatok megszervezésével milliós üzlethez juthatnak. Azt mondják, a migránsok ellátása legalább annyira jövedelmező üzlet, mint a drogkereskedelem. Az M1 Ma Reggel vendége Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt.

A maffia, mint olyan nagyon régóta az olaszországi társadalom része. Egyes cégei megnyerik a migránsélelmezésre vonatkozó tendereket, majd a támogatási összeg töredékét használják csak valóban élelmiszerre – magyarázta Nógrádi György.

Túl erősek az érdekek

Szerinte az embercsempészetből származó bevételek egy része az Iszlám Államhoz és a líbiai adminisztrációba kerül. Rendkívül erős érdekek állnak az embercsempészet mellett – emelte ki.

Úgy vélte, nyilvánvaló, hogy a maffia árban minden más pályázónak alá megy, ezért az olasz kormány feladata lenne, hogy a működését felszámolja.

Ekkora csodák nincsenek 

A migránsok két irányból közelítik Európát, egyrészről a Balkán felől, mely még napjainkig zárt út a törökök által, másrészről Észak-Afrika irányából. Példaként említette: Líbiában közel egy millió ember várakozik, hogy Európába hozzák. Döntő részük húszon éves fiatal, akik a várakozási idejüket azzal töltik el, hogy beállnak valamelyik milíciába, harcolnak, kiképzést kapnak.

Beszélt arról is, hogy a migránsokkal teli embercsempész hajókat a civil szervezetek embermentői sok esetben előbb találják meg, mint az olasz haditengerészet. Kihangsúlyozta: hisz a csodákban, de “ekkora véletlenek és csodák nincsenek”.

Az olasz kormány azt kérte, azok a civil szervezetek, amelyek embermentéssel foglalkoznak, jelentkezzenek be, mert bár a kormányzat elve az, hogy első az emberélet, de meglepő módon a haditengerészet által kimentett hajók menekültjei minden további nélkül együttműködnek a hatóságokkal, míg a civil szervezetek által fellelt hajók utasai elzárkóznak mindenfajta együttműködéstől – fejtette ki.

Nem Európában van a megoldás 

A szakértő szerint a megoldás az lenne, ha a szervezetek által kimentett embereket vissza kellene szállítani Észak-Afrikába, és ott kellene regisztrációs pontokat létrehozni, ahol várakozni tudnak. Kijelentette: az semmiképpen sem megoldás, hogy ilyen mennyiségű ember áramlik Európába.

Emlékeztetett: az Olaszországba beérkezett 160 ezer migráns egy jelentős részét a kvótarendszer alapján az európai tagállamoknak át kellett volna vállalniuk, csak szemben a magyarokkal, szlovákokkal és részint a lengyelekkel, Európa nem mondja, hogy nem, szimplán csak nem veszi át őket. Hozzátette: “szép politikai kulcsszavakkal” tüntetni könnyű dolog, de ezek nem valódi politikai megoldások.

forrás: M1/ Ma Reggel

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...