-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Nógrádi: amit most Merkel mond, azt Orbán már két éve mondja

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 – Ma reggel

Sigmar Gabriel kiváló miniszter, de nem több. Hiányzik belőle, ami egy kancellárhoz kell – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: Sigmar Gabriel aranyos, helyes, kedves, színtelen, szagtalan, jellegtelen.

A rendkívül karizmatikus, rengeteget szereplő Martin Schulzról nem tudja senki, mit akar. Ő ugyanis, szemben Sigmar Gabriellel, kiválóan beszél, de nem hirdet programot. Támogatjuk a szegényeket, fellépünk a korrupció ellen, elvesszük a gazdagoktól a pluszpénzeket, megadóztatjuk őket – ezeket bárki bárhol a történelemben elmondhatja. Összehozta azonban egymással Angela Merkelt és Horst Seehofert. Ahogy színre lépett Schulz, a bajor miniszterelnök közölte, támogatják Merkelt.  Egy pontban nem értenek egyet, abban, hogy mennyi menekültet engedjenek be Németországba. A CSU álláspontja az, hogy legfeljebb 200 ezret. Ezt a kérdést azonban félretették, hogy a választási harcban erősítsék egymást – magyarázta Nógrádi György.

Schulz népszerűsége egy hét alatt 8 százalékkal nőtt. Érdemi különbség nincs közte és Merkel között. Németországban azonban nem személyekre, hanem pártokra szavaznak és a CDU/CSU pártszövetség sokkal jobb, mint a szociáldemokraták. Ráadásul második emberük nincs, Schulz pedig ugyan beszél öt nyelvet, de alkoholista volt és 8 általánosa van. Az, hogy a német kancellárnak ne legyen diplomája, kicsit elgondolkodtató – vetette fel.

Amit most Angela Merkel menekültügyben mond, Orbán Viktor magyar miniszterelnök két éve mondja. E szerint az Európába beutazó menedékkérőket összegyűjtenék észak-afrikai táborokba, és ott megvizsgálnák, ki az, aki politikai menekült, ki az, akit beengednek a kontinensre. Merkel idén vissza akar küldeni 500 ezer gazdasági menekültet. Csakhogy ez lehetetlen, mert akit vissza akarnak küldeni, az pillanatok alatt el fog tűnni, és megjelenik majd a fekete- vagy szürkegazdaságban – érvelt a szakértő.

Németországban a migránskérdés merkeli kezelése nem jött be. A kancellár nyilvánvalóan nem fordulhat 180 fokkal szembe magával, legfeljebb óvatosan visszakozhat. Ezt pillanatnyilag a miniszterei csinálják – mondta.

Afrika rendkívül komoly támogatást várt volna Európától, mely ezt nem adta meg. Adtak 3 millió eurót, hogy kiképezzék a líbiai parti őrséget. Csakhogy Líbiában három kormány van, ezek fegyveres harcot vívnak egymással. Ami pénzt odaadunk, annak a döntő részét azonnal ellopják. Ide kőkemény intézkedések kellenek. Azt kell mondani, elegem van abból, hogy a parti vizektől három mérföldre sorra süllyednek el a hajók. A legmodernebb mobiltelefonnal hívják fel az olasz és a spanyol parti őrséget, és ezeket az embereket átviszik Dél-Olaszországba. Ezeket az embereket meg kell menteni, és vissza kell vinni Észak-Afrikába. Teljesen mindegy, hogy az ottani helyi vezetők mit mondanak, Európa érdeke a stabilitás – szögezte le.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...

Hajófelvonulással nyitották meg a farsangot Velencében – videó

Egy nagyméretű papírmasépatkány vezette a farsangot megnyitó hajófelvonulást vasárnap Velencében. Az utcai karneváli programok ingyenesek, és február 21-ig...