26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Nobel-díjas orvosprofesszor állítja, hogy ipari baleset terméke a koronavírus

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Genetikailag manipulálták és az AIDS-t okozó HIV-vírus szekvenciáit tartalmazza a mostani világjárványt okozó koronavírus. Ezt állítja egy Nobel-díjas francia orvosprofesszor, óriási vihart kavarva ezzel a francia tudományos és médiaberkekben.

A Luc Montagnier professzor nyilatkozatát követő órákban valóságos dühöngés tört ki a francia sajtóban. Ennek egyik oka az, hogy a tudós az elmúlt években többször is tudománytalannak minősített állásfoglalást tett, például egyes védőoltásokkal kapcsolatban, melyek miatt a francia tudományos közösség egy része marginalizálta, és a média nagy része is ellene fordult.

A mostani vihar azzal kezdődött, hogy a 2008-ban két másik társával együtt a HIV-vírus felfedezéséért orvosi Nobel-díjjal kitüntetett, ma 87 éves tudós néhány napja a „Doktor, miért?” című, orvosok által működtetett, egészségügyi kérdésekre szakosodott internetes portálnak telefonos interjút adott.

Ebben azt állította, hogy

a világjárványt okozó koronavírust eredetileg, nagy valószínűséggel, egy kínai laboratóriumban genetikailag manipulálták.

Szerinte máig ismeretlen kutatók valószínűleg AIDS-elleni védőoltáson dolgozhattak, amúgy feltehetően részben amerikai finanszírozással.

Az orvosprofesszor szerint valószínűsíthető, hogy az oltás hordozójának, azaz „vektorának” egy koronavírust használhattak, és e vírus RNS-ébe, azaz ribonukleinsavába, HIV-vírus szekvenciákat iktattak be. Erre a következtetésre jutottak kollégájával, a biomatematikus Jean-Claude Perezzel, akivel a vírus genomját közelről megvizsgálták.

A két tudós első körben hat HIV, illetve SIV, a HIV-hez közelálló, úgynevezett majom immundeficiencia-vírus „részletet” talált a jelenlegi koronavírus genomjában, de maláriavírus-szekvenciát is fölfedezték.

Luc Montagnier professzor az interjúban azt mondta, egy indiai kutatócsoport korábban megpróbált a fent említett adatokról beszámolni, de akkora nyomás alá kerültek, hogy munkájukat vissza kellett vonniuk.

A francia Nobel-díjas tudós szerint

a Covid-19 járványt előidéző vírus egy „ipari baleset” terméke lehet,

amely laboratóriumból kikerülve megfertőzte a világot. A koronavírusban található HIV-vírus szekvenciák szimmetrikus elrendezése szerinte emberi beavatkozásra utal.

„Amikor néhány hónapja az irániak lelőttek egy repülőgépet, elismerték, hogy tévedés történt. Ehhez hasonló módon a legjobb az lenne, ha a kínai vezetés megmondaná az igazat arról, hogy pontosan mi történt a vuhani laboratóriumban” – mondta Luc Montagnier. Majd hozzátette: már csak azért is, mert a tudományos igazságot nem lehet elhallgatni, az előbb-utóbb napvilágra fog kerülni.

A nyilatkozatot követően a francia sajtóban megszületett írások egyöntetűen cáfolták Montagnier és Perez megállapításait, olykor kifejezetten felháborodott hangon. A különböző lapok által megszólaltatott kutatók egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy egy nagyon rövid HIV-vírus szekvencia véletlenszerűen számos élő szervezetben fellelhető, az önmagában nem jelent semmit. E vélemények szerint

gyakorlatilag kizártnak tekinthető, hogy valakik a koronavírust genetikailag manipulálták volna.

A kérdés kapcsán talán a legkiegyensúlyozottabb anyagot produkáló Le Point liberális hetilap megkereste a vírus genomjának dekódolását elvégző Jean-Claude Perezt, szembesítve őt a többi tudós véleményével.

Még nincs vége

A biomatematikus azonban azt mondta, Luc Montagnier-vel közösen hamarosan egy újabb cikket tesznek közzé, melyben kimutatják, hogy az eddig azonosított hatnál több HIV és SIV szekvenciarészlet található a koronavírusban. „Egyeseket tökéletes pontossággal illesztettek egymás mellé” – fogalmazott Jean-Claude Perez.

Luc Montagnier szerint mivel emberi beavatkozásról van szó, a beillesztett szekvenciákat „interferáló sugárzással” lehetne megsemmisíteni. Hozzátéve, mivel a természet nem tolerál bármilyen molekuláris struktúrát, a módosított részek terjedés közben maguktól kikerülnek majd a vírusból, de addig sok ember fog még meghalni.

 

Nyitókép: Pixabay
Forrás: Infostart.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook