22.7 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

Nincs különbség a maszkok között, amelyekre kötelező a viselés!

Dátum:

Megosztás:

A számok egyértelműen azt mutatják, hogy az FFP2 maszkok használata sokkal jobban véd a vírusok ellen, mint a sebészeti maszkok

– közölte a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

Bár a koronavírus megjelenésekor még vita volt a maszkok hasznosságáról, elég gyorsan kiderült, hogy segít a fertőzésveszély csökkentésében.

A közlemény szerint az FFP1 jelzésű maszkoknak ki kell tudnia szűrni a részecskék legalább 80%-át, a FFP2-nek a 94%-ot, az N95 és KN95-nek a 95%-ot, az FFP3-nek pedig a 99%-ot.

Kitértek a szövetmaszkokra is. Megjegyezték ezekkel kapcsolatban, hogy a pandémia kezdetén hagyományos szöveteknél vagy hurkolt termékeknél hatékonyabban szűrnek a nem szőtt textíliák és az ún. nanotextíliák.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..

Nagyon fontos szempont a maszkok kialakítása, mert ha a széle nem illeszkedik pontosan az archoz, akkor a réseken nagy sebességgel áramló fertőzött levegő fertőzésveszélyt jelent.

Mint írják,

jelenleg Magyarországon a fogyasztók többsége a sebészeti maszkokat használja, aminek hatékonysága 55 százalék, ráadásul nem is illeszkednek megfelelően az archoz.

A FEOSZ szerint az FFP2-eseket érdemes használni, amelynek a sebészeti maszkokkal szemben az az előnye, (ha normálisan hordjuk), hogy a legkisebb réseket is lezárja.

Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be a Kormányinfón, hogy zárt térben kötelező lesz a maszk szombattól, ugyanakkor az nem hangzott el, hogy különbséget tennének maszkok között. Több országban már előírták az FFP2-esek használatát.

Gulyás bejelentése szerint a tömegközlekedési eszközökön már most is kötelező, ez marad, az üzletekben is kell maszkot hordani, kivételt képez majd az iroda és a sporthelyszínek. A szolgáltatásoknál mindenhol kötelező lesz a maszk, ahol öt főnél többen tartózkodnak. Az iskolákban és egyetemeken az igazgatók döntenek a kötelező maszkviselésről.

index nyomán

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Világsztár hegedűművész Budapesten péntek este

Egy varázslatos nyitókoncert, Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, melyet anno Budapest 50. évfordulójára írt, Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész a...

Összefüggést találtak az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák között

Összefüggést mutattak ki az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák kialakulása között a Semmelweis Egyetem...

Összeverekedtek a Roma- és Sevilla-szurkolók Zuglóban, több ember kórházban

Hét lengyel férfit állítottak elő a rendőrök azután, hogy két foci szurkolótábor egymásnak esett Zuglóban. Többen meg is sérültek....