26.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Nincs koronavírus-gócpont Magyarországon – jelentette ki az országos tisztifőorvos – vasárnap történt – legfontosabb hírek.. (18+)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Dél-Tirolban járt a Szegedi Egyetem rektora, jelenleg karanténban van. Olaszországban napok óta először csökkent a halottak és az új betegek száma.

Összesen 49 koronavírusos beteget ápolnak jelenleg a Szent László Kórházban. Közülük 7-en szorulnak intenzív kezelésre – mondta az Operatív Törzs délutáni tájékozatóján a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa. Szlávik János arról is beszámolt, hogy az egyik beteg már két hete lélegeztető gépen van. Lakatos Tibor az Operatív törzs ügyeleti központ vezetője arról számolt be: 3945 ember van hatósági házi karanténban, eddig 84 emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentés. Magyarországon 6-ra emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzöttek száma 131, 16-an meggyógyultak.

Jelenleg sehol nincsenek koronavírus gócpontok – jelentette ki az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs vasárnap délutáni tájékozatóján. Müller Cecília hangsúlyozta: országszerte vannak igazolt fertőzött betegek, egyre inkább a tömeges megbetegedések felé tartunk. Az Operatív törzs ügyeleti központ vezetője hozzátette: nem a fertőzöttek száma, hanem a bekövetkezett fertőzések területi eloszlása befolyásolja azt, hogy elrendelik-e a kijárási tilalmat.

A legszigorúbb egészségügyi protokoll alapján végezte orvosi munkáját – írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem rektora. Rovó László hozzáteszi: nem bizonyított, hogy külföldön fertőződött meg a koronavírussal. Dél-Tirolban járt, ahonnan március 8-án érkezett haza. A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben.

A Magyar Suzuki Zrt. a jelenlegi járványügyi helyzetben is megtartja minden munkavállalóját és biztosítja bérük kifizetését. A társaság közleményében azt írja: jelezte a munkaerő-kölcsönzők felé, hogy a járványügyi helyzetben átmenetileg nem veszik igénybe a szolgáltatásaikat, de a termelés újraindulásakor ismét számítanak a kölcsönzött állomány tagjaira, számukra kedvező visszatérési bónuszt dolgoznak ki. Most mintegy 600 főt küldtek el.

Olaszországban napok óta először csökkent a halottak és az új betegek száma. Az elmúlt 24 órában 651-en haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, az igazolt fertőzöttek száma az egy nappal ezelőtti 4821-ről majdnem ezerrel csökkent.

Egyre több a koronavírusos beteg Ausztriában. Az előző naphoz képest 15 százalékos a növekedés, 16-an haltak meg. Ausztriába hamarosan 130 tonnányi védőfelszerelés érkezik Kínából; elsősorban maszkok, kesztyűk és védőruházat; ezek nagy részét a tervek szerint Tirol tartományba szállítják, mivel ott a legmagasabb a fertőzöttek száma.

Romániában is meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg, 1 hónappal a vírus megjelenése után. Az ország este 10 órától lezárja határait a külföldiek előtt, éjszaka korlátozzák a kijárást, felfüggesztik a fogorvosi rendelők tevékenységét, a bevásárlóközpontokban csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, tisztítók, és állateledel kereskedések tarthatnak nyitva.

A német tartományok és a szövetségi kormány megállapodott az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról a koronavírus-járvány lassítása érdekében. Kettőnél több ember nem tartózkodhat együtt közterületen, kivéve, ha ugyanabban a háztartásban élnek. Az új szabályok egyelőre két hétig érvényesek.

Házi karanténba vonul a német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egyik orvosánál. Angela Merkel otthonról folytatja a munkát és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírus-tesztet – áll a szövetségi kormány szóvivőjének közleményben. Az első tesztet azért nem azonnal végzik el, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni.

Négy héten belül dönt a nyári tokiói olimpiáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A szervezet közölte: a koronavírus-járvány miatt számításba veszi a játékok esetleges elhalasztását is. Napról napra egyre több szervezet, sportági szövetség és sportoló kéri az ötkarikás játékok elhalasztását.

Európai szintű tesztelést indított a francia egészségügyi kutatóintézet a a koronavírus-fertőzés kezelésére. Négy terápiát tesztelnek Covid-19 fertőzéssel kórházban ápolt betegek részvételével. Ezek egyike a klorokin, amelyet elsősorban maláriás betegségek megelőzésére és kezelésére használnak. Nizza polgármestere bejelentette, hogy a helyi kórházban már klorokinnal kezelik a koronavírusos betegeket, és ő maga is ilyen kezelés alatt áll. Az európai tesztprogramban legalább húsz intézmény vesz részt.

Több sérültjei is van a zágrábi földrengésnek. Egy gyerekre egy épület tetőrésze esett rá, az ő állapota stabil. Később egy összedőlt épületből egy 15 éves gyereket kellett kimenteni, az ő állapota válságos. Többen könnyebb sérüléseket szenvedtek. Sokan a lakásukban rekedtek, a vöröskereszt sátrakat állított fel Zágráb egyik belvárosi terén. A horvát fővárost reggel először a Richter-skála szerinti 5,6-os majd egy 5,1 erősségű földrengés rázta meg. Magyarország felajánlotta segítségét a károk elhárításában és az újjáépítésben.

Nyitókép: Kormányzati Tájékoztatási Központ

infostart, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...

Egyszerű palackcsapda szúnyogok, legyek és darazsak ellen

A rovarcsapda elkészítése: vágjunk ketté egy PET palackot. Az alsó felébe töltsünk 2 dl vizet, 5 dkg barna...

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről. Sokak számára ez viszont pusztán abból...

81 éves Kovács P. József, a Magyar Televízió legendás bemondója.. Isten éltesse! – videó

Kovács P. József számára fájdalmas volt, hogy a kétezres évek elején véget ért a szakmai pályafutása, de mivel...
facebook