20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Nincs felelős! Öt embert megölt a mérgezett alkohol, most mégis megszüntették a nyomozást az illegális árus ellen

Dátum:

Megosztás:

Egy éve hiába próbálja elérni Setét Anita (35), hogy kiderüljön, ki a felelős a pálinkamérgezésben elhunyt öccse, férje és kisfia tragédiájáért.

Mint azt a Blikk megírta, 2017 novemberében Dámócon négy ember, egy pedig a szomszédos Lácacséken halt meg azért, mert ugyanattól az eladótól metilalkohollal hígított pálinkát vett és ivott. Csakhogy az ügyészség tavaly április végén megszüntette a nyomozást, mert nem talált elég bizonyítékot arra, hogy az illegális pálinkakereskedők felelnek az öt ember haláláért.

– A faluban tudomásul vették az áldozatok rokonai, hogy ártatlan vagyok. Valóban illegálisan árultam az alkoholt, de már nem foglalkozom vele – mondta a Blikknek A. József (52), akit négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsított a rendőrség. Az ötödik áldozat társától vette a szeszt.

– Azt a 10 liter pálinkát azért vettem az ismerősömtől, hogy továbbadjam, de nem tudtam, mi van benne. Most a Dunántúlon dolgozom egy építkezésen, örülök, hogy elfelejtettem a történteket – szögezte le.

A családját elvesztő Setét Anita megtörve mutatja az ügyészség nyomozást megszüntető végzésétA családját elvesztő Setét Anita megtörve mutatja az ügyészség nyomozást megszüntető végzését

Setét Anita viszont azóta sem talál nyugalmat, hiszen az öccsén, Norbin (†29) kívül a férjét, Fürjész Tamást (†37) és a kisfiát, Tomikát (†14) gyászolja. Egy falubeli asszony is életét vesztette. A kiskamasz vette azt az egy liter pálinkát, aminek a nagy részét az apjával és Norbival megitták. Előbb Tomika halt meg, két nap múlva az édesapja, rá egy napra pedig a nagybátyja.

– Hiába telik az idő, családunk fájdalmát ez nem enyhíti. Talán az segítene elviselni a történteket, ha elfognák a bűnösöket – mondta Balogh Attila, a gyászoló anya sógora.

– Munka után mindennap elmegyek a temetőbe a kisfiam, a férjem és az öcsém sírjához. És nem értem, hogyan lehetséges az, hogy öt ember meghalt pálinkamérgezésben, és még sincs felelős – kesergett Setét Anita.

– Azt szeretném, a hatóság találja meg a bűnösöket – tette hozzá Anita.

– A korábbi polgármester azt tanácsolta, menjek a bankba kölcsönt felvenni, hogy ügyvédet fogadhassak. De ott kiröhögtek, hiszen közmunkás vagyok, az önkormányzat temette el a fiamat, a férjemet és az öcsémet, mégis miből adnám vissza azt a pénzt?

60 nap van pótmagánvádra

– A nyomozást megszüntető ügyészségi határozatot követő 60 napon belül lehet csak pótmagánvádat előterjeszteni. Ilyenkor a bíróság újra tárgyalja az ügyet, az ügyvéd képviseli a vádat. Sajnos ebben az esetben a gyászoló család már kicsúszott a határidőből – válaszolta a Blikk kérdésére dr. Magyar György ügyvéd.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...