7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Nincs bizonyíték a brazil államfő ellen

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: hiradó

A brazil parlament tényfeltáró bizottsága nem talált bizonyítékot Dilma Rousseff hivatalban lévő elnök, illetve elődje, Luiz Inácio Lula da Silva érintettségére a Petrobras olajipari óriás korrupciós botrányában.

Nincs bizonyíték a brazil államfő ellen
A testület következtetéseit tartalmazó jelentést hétfőn mutatta be a bizottság egyik tagja, Luis Sergiu parlamenti képviselő. Hangsúlyozta, az ország lakossága elsiklott afelett, hogy a bizottság elé citált tanúk a korrupciós botránnyal összefüggésben nem tettek említést Dilma Rousseffről.

“A tényfeltáró bizottság dokumentumaiban nincsenek bizonyítékok arra, hogy Rousseff elnök vagy Lula volt elnök érintett lenne az ügyben” – mondta a képviselő.

A hónapok óta a figyelem központjában lévő Petrobras-botrány alaposan megtépázta a baloldali államfő tekintélyét. Az elmúlt hónapokban többször voltak tömeges, több tízezer embert megmozgató tüntetések Brazília nagyvárosaiban Dilma Rousseff ellen, de voltak rokonszenvtüntetések is.

Rousseffet tavaly nyáron választották újra elnökké, és egy év után az ország legnépszerűtlenebb államfője lett a katonai diktatúra 1985-ös bukása óta, támogatottság nyolc százalékra apadt. A Petrobras-botrány kapcsán készített közvélemény-kutatások szerint a brazilok 66 százaléka az elnök leváltása mellett foglal állást, annak ellenére, hogy a politikusnőt csak egy éve választották újra az ország élére.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...