-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

NGM-stratégia a pénzügyi tudatosság erősítésére: véleményezze Ön is!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

NGM-stratégia a pénzügyi tudatosság erősítésére: véleményezze Ön is!

Hétéves, átfogó nemzeti stratégiát készített a lakosság pénzügyi kultúrájának erősítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A stratégia elkészítésébe a tárca bevonta a témával foglalkozó civil és állami szervezeteket is – közölte Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára. A társadalmi egyeztetésen az NGM szeptember közepéig várja a további észrevételeket, a tervezetről várhatóan ősszel dönt a kormány – tette hozzá.

Az államtitkár kifejtette, a kormány kiemelt figyelmet fordít a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésére. A témában készült korábbi nemzetközi és magyarországi felmérések, valamint a gazdasági válság tapasztalatai is azt mutatják, hogy az embereknek problémát jelent a pénzügyi ismeretek, illetve azok gyakorlati alkalmazásának hiánya. Ezért a 2017-től 2023-ig tartó időszakot felölelő stratégia támaszkodik az eddig elért eredményekre, programokra.

Alapvető célkitűzés például a köznevelés rendszerén belüli valós pénzügyi oktatás kereteinek megteremtése és általánossá tétele, illetve a pénzügyi alapszolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése és a készpénzkímélő fizetési eszközök használatának ösztönzése. A program támogatja a körültekintő hitelfelvétel ismereteinek átadását ugyanúgy, mint a tudatos pénzügyi magatartás alapjainak és a háztartások pénzügyi stressztűrő képességének erősítését.

Hornung Ágnes kiemelte: a teljes lakosságot szeretnék elérni, különös tekintettel a diákokra, a pályakezdő fiatalokra és az olyan sérülékeny csoportokra, mint a fejletlenebb térségekben élők, illetve a túlzott eladósodottság következtében fizetési nehézséggel küzdő emberek.

A stratégia letölthető az NGM honlapjáról, az észrevételeket pedig szeptember 12-éig várják.

Forrás: MTI

Képek: mtsz, Kormany.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...