26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Nevetséges indokkal toltak ki Hosszú Katinkáékkal

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tisz­telt FINA, mi vál­to­zott 2017 óta? Ta­valy még sen­kit nem za­vart a ka­rá­csony előtti ver­seny­döm­ping.

Olajat öntött a tűzre közleményével a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet. A FINA azzal indokolta a karácsony előtti napokra tervezett torinói pénzdíjas úszóverseny megtorpedózását, hogy az nem illett volna bele az éves versenynaptárba. Magyar és külföldi világsztárok sorát – köztük Hosszú Katinkát és Cseh Lászlót – érzékenyen érintette a viadal elmaradása.

Nevetséges indokkal toltak ki Hosszú Katinkáékkal
Örömmel úszott volna Torinóban is
Fotó: AFP

Addig fenyegetőzött a FINA a Torinóba tervezett nagyszabású úszóverseny résztvevőinek eltiltásával, hogy a szervező Olasz Úszó Szövetség inkább visszavonulót fújt. A nagy nyomás hatására bejelentették, hogy inkább nem kockáztatják a részvételüket jelző világsztárok jövőjét.

Nevetséges indokkal toltak ki Hosszú Katinkáékkal 1
Keresztbe tettek a versenyzőknek a FINA vezetői
Fotó: AFP

A kétnapos verseny összdíjazása (2,1 millió dollár – 590 millió forint)megközelítette volna az egész őszt felölelő, hat európai és ázsiai állomáson megrendezett világkupa-sorozat teljes pénzjutalmát (2,5 millió dollár – 700 millió forint). Nem csoda, hogy számos úszócsillag, aki a december közepén Kínában esedékes rövid pályás világbajnokságot kihagyja, az olasz meghívásra kapásból igent mondott.

Kivéve például Katinkát, aki a vk-sorozat után Hangcsouban is rajthoz áll, majd Torinóban is szerette volna megmutatni, hogy a zaklatott szezonrajt után az év végére csúcsformába lendült.

Az október-novemberben nagy hajrát kivágó magyar klasszis konkrétan nem emelte ugyan föl a szavát a feje fölött zajló háborúskodásban, de még a viták idején egy Instagram-fotóval (és a következő szöveggel: „Ha verseny lesz, ott a helyem”)üzent a FINA döntnökeinek. Azóta kiderült: mindhiába.

“Az idei évem nem úgy telt munkával, ahogy máskor, nem volt meg az a tudatos felkészülés, ami az elmúlt években jellemzett. (…) Ennek ellenére

az utolsó szakaszban már nyugodtan hasonlíthattam a tavalyival is, ami óriási siker volt számomra. (…) Ugyanolyan kemény vagyok, mint voltam!

– nyilatkozta többek között már az ázsiai világkupa-turnéról hazaérkezve klubja, az Iron Swim honlapján.

Nevetséges indokkal toltak ki Hosszú Katinkáékkal 2
Mindketten nagyon várták az elmaradt olasz versenyt

A kínai vb-t kihagyó Cseh László korábban a Borsban fakadt ki, mondván: a FINA vezetői fordítva ülnek a lovon, neki jól jött volna a torinói verseny, de a sportág éléről keresztbe tettek egy jó kezdeményezésnek. A britAdam Peaty is csalódottságának adott hangot, szerinte a versenyzők érdekeit felülírták a sportpolitikai tényezők.

Tavaly belefért, idén miért nem?

Hogy a FINA magyarázkodásában emlegetett „egészséges versenynaptár fenntartása” csak üres kifogás, jelzi az összehasonlítás az úszók tavalyi naptárjával.

2017:

December 13-17., Koppenhága: rövid pályás Eb (Hosszú Katinka: 6 aranyérem);

December 20-21., Lausanne: meghívásos pénzdíjas gálaverseny (Hosszú Katinka: 4 aranyérem);

2018:

December 11-16., Hangcsou: rövid pályás vb;

December 20-21., Torinó: meghívásos pénzdíjas gálaverseny – TÖRÖLVE.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Erdély lesz a NATO elrettentő hadseregének a központja

A NATO romániai harccsoportját (Battle Group Forward Presence – BGFP) azoknak a többnemzetiségű szövetséges csapatoknak az átminősítésével alakítják...

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...