20.5 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Nestlé vezérigazgatója: vagy fizetnek az emberek a vízért, vagy ne legyen többé alapjog!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több millió liter vizet szipolyoz ki a Földből, és nem fizet érte, majd túlárazva, több százszoros árréssel eladja a világnak!

Kevesen tudják, hogy a Nestlé mint világcég az ásványvizek piacán, hogyan facsarja ki a természetből az utolsó megmaradt vízkészleteket.

Miközben azok a régiók, ahonnan gyakorlatilag ingyen nyerik a vizet, a helyiek állandó vízhiánnyal és szomjúsággal küzdenek, addig az egykori Nestlé vezérigazgató többek között azt ecsetelte, hogy a víz nem alapjog, és szerinte sokkal többet kellene fizetnie érte az embereknek.

Afrikában is működnek ilyen, a természetet kiszipolyozó “vízkifejtők”….

De Kanada egyes vidékein is, ahol a cég olyan nagymértékben termeli ki a vizet, hogy a régiók több területen kiszáradással küzdenek.

A világcég 50 millió gallon (189.271.000 liter) vizet szipolyoz ki Sacramento víztartó rétegeiből két ásványvízmárkájának termeléséhez. Sokak szerint egyáltalán nem törődnek a környezettel, és ez a cég hozzáállásán meg is látszik.

“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.” 3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz.

Ez pontosan 53908255%-os árrés.

Persze a vízért most is fizetni kell, ez egyértelmű.

Azonban arra megy ki idővel a játék, hogy a természetes vízforrásokért is meg kelljen ezt tenni, valamint az általuk INGYEN bepalackozott vízért is fizetni kelljen mindenkinek, elképesztő árréssel.

Sokak szerint botrányos és kétszínű viselkedés az, amit a Nestlé csinál, és ezzel a hozzáállással alapjaiban véve le kellene számolni, mígnem végleg rátelepszenek a világra.

via

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook