16.5 C
Budapest
2023. június. 7. szerda

Nemzetközi Bűnügyi Konferencia Budapesten (+videó)

Dátum:

Megosztás:

A 2016 őszén megrendezett Európai Fővárosok Rendőrfőkapitányainak 38. konferenciáját követően újra a Budapesti Rendőr-főkapitányság ad otthont egy rangos nemzetközi eseménynek, a 39. Közép és Kelet-európai Fővárosok és München bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesei konferenciájának.

A szakmai találkozót 1993 óta rendezik meg, melynek alakuló ülésére szintén Budapesten került sor.

A konferenciát Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest Rendőrfőkapitánya nyitotta meg. A rendezvényen minden résztvevő bűnügyi vezető a városa fő közbiztonsági problémájáról és az elmúlt év értékeléséről, valamint a kiemelt és a sajtónyilvánosságot jelentősen érintő eseményekről  tájékoztatja a megjelenteket.

Megnyitó beszédében Bucsek Gábor hangsúlyozta, hogy napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap és jelentősen nő a szerepe a fővárosok bűnügyi vezetőinek közvetlen kapcsolattartása, az információ áramlás hatékonyságának növelése, a jó gyakorlatok és a terrorizmussal összefüggő információk közvetlen átadásának szükségessége.  Kiemelte, hogy a bűnügyi vezetők új és újabb kihívásokkal állnak szemben, hiszen az elmúlt években változott a bűnözés struktúrája, az elkövetések metodikája és módszere. Átalakult és jelentősen átterelődött a bűncselekmények elkövetési helye a cybertérre, ami előre vetíti, hogy az interneten elkövetett bűncselekmények vonatkozásában még szorosabbá kell tenni a bűnügyi együttműködés rendszerét, az információk gyors és hatékony megosztását.

Kitért arra, hogy a tömeges illegális migráció talaján kialakuló terrorizmus elleni egységes bűnügyi fellépés jelentősen átalakította a rendezvény biztosítások metodikáját, felértékelve a bűnügyi biztosítás és információ értékelés, valamint az együttműködés fontosságát.

Egyúttal javaslatot tett a fórum részére a meghívotti kör további bővítésére, mely így kiegészülne Közép és Kelet Európa összes fővárosának bűnügyi vezetőjével.

A három napos találkozón Bécs, Berlin, München, Prága, Varsó, Bukarest és Budapest bűnügyi vezetői vesznek részt.

Forrás és videó: police.hu

További kép: Police.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Gerard Butler, Linda Cardellini, Gary Oldman – A Hunter Killer küldetés – videó

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál...

A magyar kislányok lettek a legszebbek Törökországban

A 11 éves Sólyi Réka mindent vitt Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future...

Halálos baleset történt Budapesten tegnap éjjel – videó

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat kedd éjszaka. A rendőrség a honlapján tudatta, hogy a karambolban többen megsérültek, egy...

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő - írja a ripost.hu Kedd Gyakran lesz erősen felhős az ég, és két...