9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Német lapértesülés: az unió visszaadná az Orosz Központi Bank lefoglalt vagyonát

Dátum:

Megosztás:

A Die Welt című német újság úgy tudja: az EU bizottsága nem találta jogszerűnek, hogy a moszkvai jegybank befagyasztott vagyonát átadják Ukrajnának.

Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször is sürgette, hogy a Nyugaton befagyasztott orosz vagyont országa háború utáni újjáépítésére fordítsák.

Die Welt birtokába most egy olyan titkos dokumentum került, amely szerint a kérést az Európai Bizottság is megvizsgálta és úgy találta, hogy erre nincs jogi lehetőség. Az Orosz Központi Bank befagyasztott betéteit nem adhatják át Ukrajnának és Brüsszel sem fordíthatja azokat a háborús károk helyrehozatalára.

A legfrissebb hírek itt!

A bizottság állítólag úgy döntött, hogy az ideiglenesen zárolt orosz bankvagyont

a háború befejezése után vissza kell adni az eredeti tulajdonosnak.

Ugyanakkor az unió jogászai azt lehetségesnek tartják, hogy az orosz bank betéteit államkötvényekbe fektessék és azok kamataiból finanszírozzák Ukrajna újjáépítését. Állítólag a hozamok elérhetik az évi 2,6 százalékot is.

Az Ukrajna elleni hadjárat kezdete után az Orosz Központi Bank mintegy háromszáz milliárd eurónyi vagyonát fagyasztotta be az Európai Unió. Az orosz oligarcháktól pedig tizenkilenc milliárd eurót foglaltak le a különböző szankciók alapján.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...