13.6 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

Nem vonatkozik a kijárási tilalom az állatvédőkre szilveszter éjszaka

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára.

Ez azt jelenti, hogy december 31-e este nyolc óra és január 1-je öt óra között a civilek ha bejelentik, hogy elszökött egy állat, vagy elhelyezésre szorul, akkor szabadon dolgozhatnak, Azonban a rendőrség ellenőrizheti őket.

Az önkéntesnek ezért kötelessége magánál tartani azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy olyan szervezetnek dolgozik, amely alapokiratában állatvédelemmel foglalkozik – hangzott el az M1 Híradójában.

Tele voltak riadt kutyákkal a kennelek tavaly szilveszterkor, Pécsen. Idén – a részleges tűzijáték tilalom hatására – kevesebb elmenekült ebre számítanak.

Szilveszterkor ugyanis ezúttal tilos lesz tűzijátékot használni közterületen. De mivel a magánkertekben, magánudvarokban megengedett a pirotechnikai eszközök használata, várhatóan megrémült kutyák tucatjai kóborolnak majd el.

Az állatvédők legtöbbször szilveszter éjjelén kapják a bejelentéseket, de az elszökött kutyák felkutatása még az ezt követő hetekben is zajlik. Hogy minél hatékonyabban dolgozhassanak, a kormány úgy döntött, hogy az önkéntese szabadon végezhetik tevékenységüket a kijárási tilalom alatt is.

Az állatmentő tevékenységet végző, kizárólag munkáltatói igazolás birtokában tartózkodhatnak közterületen este nyolc óra és reggel öt óra között. Függetlenül attól, hogy a tevékenységüket hivatásszerűen, vagy önkéntes alapon végzik

– fogalmazott Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos.

A miniszteri biztos azt is mondta, hogy ez az együttműködés egy újabb előremutató példa a hivatalos szervek és a civilek között. Mindemellett ugyanakkor kérte, hogy senki ne éljen vissza a lehetősséggel!

A rendőrök ellenőrizhetik az állatvédőket, akiknek mindenképpen igazolniuk kell, hogy mely szervezetnek dolgoznak.

M1

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...

Hiába ment Gyurcsány Miskolcra kampányolni, a Fidesz jelöltje nyert

Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát. Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében...