Home Főhírek Külföld Nem vihetünk laptopot Amerikába!

Nem vihetünk laptopot Amerikába!

0

Trump kitilthatja az Európából induló repülők fedélzetéről a laptopokat és a tableteket is – biztonsági okokból.

Trump még márciusban hozott egy rendeletet, amely alapján 10 közel-keleti és észak-afrikai reptérről az Egyesült Államokba tartó járatokra tilos felvinni a laptopokat és más elektronikai eszközöket. Hamarosan azonban lehet, hogy a korlátozás Európára is kiterjed!

Nem vihetünk laptopot Amerikába!

A belügyminisztérium a napokban fogja megtárgyalni a javaslat előnyeit és hátrányait, majd az amerikai légitársaságokkal is egyeztetnek a kérdésről. Ezt követően pedig a kézipoggyászokba mobiltelefonnál nagyobb elektronikai eszköz már nem is kerülhet, ha a minisztérium így határoz.

Az amerikai légitársaságokat tömörítő szövetség szerint azonban a rendeletnek a biztonsággal szemben komoly hátrányai is vannak: azok az utasok, akik munkaügyben repülnek az országba, elfordulnának tőlük, és más megoldásokat keresnének.

A laptop-kérdéskör már jó ideje vita tárgyát képezi, mióta tavaly februárban egy öngyilkos merényletre készülő férfi egy szomáliai gépen felrobbantotta a laptopjába rejtett bombát – a gép oldala kilyukadt, a pilóta kényszer-leszállással mentette meg az utasok életét.
Forrás: Ripost

Exit mobile version
Megszakítás