32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Nem verték nagydobra: napok óta fél gőzzel üzemel a paksi atomerőmű, két reaktorblokk sem termel

Dátum:

Megosztás:

Ráadásul a leállások éppen akkor történtek, amikor a múlt héten a magyar villamosenergia-fogyasztás többször is fogyasztási rekordot döntött.

Múlt hét péntek óta csupán fél gőzzel üzemel az egyetlen magyar atomerőmű Pakson, miután a négy reaktorblokkból kettőt is teljes egészében ki kellett venni a hálózatra termelés alól, írja a napi.hu. Állítólag az egyik blokk két hónapja áll nagyjavítás alatt, a másik pedig, bár csak múlt péntek óta, de éppen aznap esett ki a termelésből, amikor ismét megdőlt az ország áramfogyasztási rekordja.

A paksi atomerőmű 2. blokk (Paks2) fűtőelemeinek cseréje, és az ezzel összekötött karbantartás október 16-tól kezdődött, és várhatóan december 15-én délután lesz újraindítható állapotban. Mindez az eredeti elképzelésekhez képest nagyjából egy teljes hét csúszást, illetve termeléskiesést jelent, valamint azt, hogy ez idő alatt a Paks2 blokk 480 MW termelési potenciáját más energiaforrásból, leginkább földgázból kell biztosítani.

December 10-én pedig a Paks1 reaktort is ki kellett venni az áramtermelésből, miután múlt pénteken egy vállalat szűkszavú közleményben tudatta, hogy aznap délután 15 órától „irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt teljesen leterhelik”. Egy napra tervezett munka várt a blokkra, de a paksi atomerőmű fele azóta is áll.

Ráadásul a leállások éppen akkor történtek, amikor a múlt héten a magyar villamosenergia-fogyasztás többször is fogyasztási rekordot döntött.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Fuszek Gábor

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook