18.8 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

“Nem tudtuk, mi lesz a vége a kínzásnak” – őszintén vallott traumáiról az Omega zenésze

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Benkő László, az Omega együttes egykori tagja a magyar kommunizmus traumáiról, az őt ért sérelmekről és kínzásokról mesélt a Borsnak adott interjújában.

A 76 éves zenész elmondta, habár az Omegával már az enyhülő érában, a hatvanas években kezdtek koncertezni, így is sokszor előfordult az, hogy a rendőrök megverték, bántalmazták őket és a közönség soraiban állókat. Így például beszámolt egy alkalomról, amikor a Kisstadionban – amiről időközben kiderült, hogy be volt poloskázva – adtak koncertet, amely káosszal ért véget. A rendőrök és a rajongók között ugyanis tömegverekedés tört ki. És miközben az utcán az embereket ütötték, őket a televízió arra kérte, maradjanak vágóképeket csinálni a koncertről készülő felvételhez.

“Miután végeztünk, egy tök sötét utcában mentünk a dobossal hazafelé a Keleti mellett. Egyszer csak kiugrott egy kapuból három sötét ruhás rendőr, és annyit mondott: Megvagytok! Beráncigáltak minket a közeli ôrsre” – mesélte Benkő, akit ezt követően zenésztársával együtt hajnalig kínoztak a fogdában. “Ha kidőltél, vagy megvertek vagy rád eresztették a farkaskutyákat. Szájkosár volt rajtuk, mert voltak annyira rafináltak, hogy maradandó károsodást ne szenvedjünk. A halálfélelem viszont végig ott volt, mert nem tudtuk, mi lesz a vége a kínzásnak” – mondta a zenész, aki a kommunista korszakhoz fűződő emlékei mellett bőrdaganatáról is beszélt a Borsnak.

Elmondta, túl van a kemoterápián és a gyógyszeres kezelésén is, az azonban fel sem merült benne, hogy emiatt abbahagyja a fellépéseket. “El kell viselni a rák létét. Félelmet nem érzek, addig játszom, amíg tudok, terveim szerint a színpadról visznek a temetőbe” – mondta a legendás zenekar egykori billentyűse.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Zsolnai Péter

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Partygate: a részegek a hátsó ajtón távoztak, bort öntöttek a falra a hivatalos jelentés szerint

"A legtöbb összejövetelnek meg sem lett volna szabad történnie azok közül, amelyeket vizsgáltam" - írta jelentésében Sue Gray. Boris...

“Hotelben dolgozom, durva, hány házas ember érkezik a szeretőjével” – meglepő titkok dolgozóktól

Egy hotelben rengeteg elképesztő dolog megtörténhet! Mindig is érdekelt, vajon milyen titkokat őrizhetnek a hotelek dolgozói? Kíváncsi voltál arra,...

Putyin végzetes csapást mért az energiaárakra, Európa térdre rogyva küzd..

Az Európai Unió közös gázvásárlással és egy esetleges árplafon bevezetésével korlátozhatja a magas energiaárak hatását, ami a koronavírus...

Azért indult egy nő a rokonaihoz, hogy megölje őket

Egy 42 éves nő két késsel indult el azért, hogy megölje testvérét és unokatestvérét, azonban a rendőrök útközben...