5.2 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeHírekHáborúNem szűnnek a harcok az izraeliek és a palesztin szélsőségesek között

Nem szűnnek a harcok az izraeliek és a palesztin szélsőségesek között

Az izraeli hadsereg folytatta a harcokat csütörtökön a Gázai övezetben és az északon, a libanoni határnál – jelentette a helyi média a hadsereg közlése alapján.

Az IDF katonái tetemes mennyiségű fegyvert találtak a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisz Hamad negyedében, és megsemmisítették az iszlamisták parancsnoki központjait. Emellett razziát hajtottak végre egy fegyvereket és katonai felszereléseket gyártó épületben.

A szárazföldi egységek alagutakat derítettek fel, és megöltek több fegyveres palesztint.

Izrael bejelentette, hogy a jövő héttől engedélyezi az Egyesült Arab Emírségek finanszírozta humanitárius segélyek bejuttatását Gázába tengeri úton. Izraelre egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik a gázai civileket sújtó humanitárius válság, a segélyszállítási nehézségek miatt.

Videó

Az izraeli biztonságiak az éjjel újabb 34 körözött palesztint tartóztattak le Ciszjordániában az IDF szóvivője szerint. A razziák során a palesztinok robbanóanyagokkal dobálták meg a katonákat, de az incidensnek nem volt áldozata. A háború kezdete óta hozzávetőleg 3450 körözött személyt tartóztattak le Ciszjordániában, akik közül mintegy 1500-an a Hamászhoz tartoznak.

Videó

Csütörtökön is folytatódtak a belövések Izrael területére Dél-Libanonból, és az erre adott izraeli tüzérségi válaszok és légicsapások. Tíz rakétát észleltek Ros Hanikránál, Izrael északnyugati tengeri határánál, melyekből kilencet elfogott a légvédelem, a tizedik pedig lakatlan területen csapódott be.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work