3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Nem szokványos, az biztos: Ilyen erdőt még te sem láttál!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Furcsa látvány, igazán különleges hely

Mi lehet különleges egy erdőben? Az, hogy sűrű, az, hogy sötét vagy éppen az, hogy minden szegletében más fa magasodik? A kalinyingrádiak valószínűleg tudják a választ, ugyanis ott, a városuk közelében található a világ egyik legkülönlegesebb erdője, amely létezésére már évtizedek óta keresik a magyarázatot.

https://www.instagram.com/p/B00ZRQbIfCo/

Táncoló erdő

A fák 1961-es ültetésekor valószínűleg még senki sem sejtette, hogy egyszer e kalinyingrádi erdő lesz egyszer a világ egyik legkülönlegesebbje: a területen ugyanis szinte nincs egyetlen olyan fa sem, amely egyenesen nőne. Ezért is adták a helynek a táncoló erdő nevet, aminek bolygónk minden tájáról a csodájára járnak. Szépsége egyszerre ijesztő is, pláne akkor, ha megtudod, minek tulajdonítják a furcsaságot.

https://www.instagram.com/p/Bwv-SP9lIb6/

Tucatnyi magyarázat

Természetesen megannyi elmélet létezik azzal kapcsolatban, hogy mitől görbék az amúgy teljesen szokványos fák. Az egyik szerint egy hernyó károsítja úgy a fenyők hajtását, hogy azok egyszerűen képtelenek rendesen nőni. Aztán napvilágot láttak olyan feltételezések is, miszerint az erdő fölött egy gonosz erő uralkodik, de van, aki trolloknak tulajdonítja a hely furcsaságait. Noha sokan csak megmosolyogják azt az elméletet, hogy az erdő egyébként nem más, mint egy átjáró a túlvilágba, attól még létezik. Ahogyan az is, miszerint a fák azért görbültek meg, mert azokat ingoványos talajra ültették.

https://www.instagram.com/p/Buqug39n2xm/

femface

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Többszörösen törvényt sértett az a horgász, aki egy anyapontyot 300 ezer Ft-ért kínált eladásra!

A Nébih keddi közleménye kiemeli: a halat 300 ezer forintért kínálta feketén eladásra egy tiszanánai horgász, a tetemes...

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...